Γίνε αγρότης από το σπίτι σου, www.gineagrotis.gr

Δείτε το νέο εγχείρημα www.gineagrotis.gr όπου ο καθένας με ένα κλικ μπορεί να νοικιάσει ένα αγρόκτημα ή ακόμα και να το αγοράσει.

Με ένα κλικ στο Διαδίκτυο μπορεί πλέον ο καθένας να νοικιάσει το αγρόκτημα και την παραγωγή που επιθυμεί, σε ένα από τα χωράφια που διατίθενται γι’αυτό το σκοπό στην περιοχή της Χαλκίδας. Επιλέγεις στο στο www.gineagrotis.gr το χώρο που θα καλλιεργήσεις, οργανώνεις τη σπορά που επιθυμείς και με ένα τελευταίο κλικ απολαμβάνεις τα δικά σου οπωροκηπευτικά στο σπίτι σου!

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή προσπάθεια δικτύωσης και επικοινωνίας μεταξύ των Ελλήνων αγροτών και των καταναλωτών που δεν έχουν πρόσβαση σε αυτές τις αγορές. Πρόκειται, εν ολίγοις, για μια δικτυακή προσέγγιση του Κινήματος της πατάτας, το οποίο έτυχε ενθουσιώδους υποδοχής από το καταναλωτικό κοινό.

Οι υπεύθυνοι του site www.gineagrotis.gr εδώ και περίπου ένα μήνα καλούν τους πολίτες να γίνουν αγρότες με ένα κλικ και να απολαμβάνουν κάθε εβδομάδα φρέσκα προϊόντα στο σπίτι τους.

Το εγχείρημα είναι καινοτόμο καθώς οι πολίτες μπορούν να επιλέξουν και να «νοικιάσουν» το κτήμα αλλά και τον αγρότη-καλλιεργητή των προϊόντων τους. Στη συνέχεια, τα προϊόντα που παράγονται στο χωράφι θα φτάνουν άμεσα χωρίς να παρεμβάλλονται μεσάζοντες στο σπίτι των καταναλωτών. Ολα αυτά μπορεί να τα πετύχει κάποιος μπαίνοντας απλώς στο site www.gineagrotis.gr. Eκεί οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν τα τέσσερα κτήματα που προσφέρονται προς «ενοικίαση» στην περιοχή της Χαλκίδας.

Ολα τα κτήματα είναι επισκέψιμα από τους καταναλωτές. Κάθε καταναλωτής μπορεί να επισκεφτεί το αγρόκτημα το οποίο επέλεξε, να γνωρίσει από κοντά τον αγρότη του, να ενημερωθεί για την εξέλιξη της καλλιέργειας και τέλος να κόψει μόνος του, εάν το επιθυμεί, τα προιόντα του.

Με τη σύναψη ετήσιας σύμβασης μεταξύ του κάθε καταναλωτή και του αντίστοιχου αγροκτήματος, συμφωνούν αυτόματα οι δύο πλευρές στους όρους συμφωνίας.

Είναι ενδιαφέρον ότι το εν λόγω σάιτ www.gineagrotis.gr απευθύνεται και σε αγρότες οι οποίοι ενδιαφέρονται να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους για λογαριασμό άλλων.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι ότι οι ίδιοι οι καταναλωτές θα μπορούν να επιλέξουν τα προϊόντα που επιθυμούν από τη λίστα του κάθε αγροκτήματος. Στα θετικά είναι επίσης ότι τα προϊόντα καλλιεργούνται χωρίς τη χρήση χημικών, σύμφωνα με τα πρότυπα της βιολογικής γεωργίας.

Οσο για το κόστος, οι υπεύθυνοι του site www.gineagrotis.gr ενημερώνουν ότι είναι ετήσιο. Υπάρχουν διαθέσιμα 3 πακέτα αγοράς περιβολιών (για 2, 3-4, 5+άτομα) ανάλογα με τις απαιτήσεις κάθε νοικοκυριού. Αρχίζουν από 14,20 ευρώ ανά εβδομάδα και φθάνουν έως 20,90 ευρώ ανά εβδομάδα. Στην τιμή αυτή περιλαμβάνεται και το κόστος μεταφοράς στο σπίτι.

Διαβάστε ποιοι έστησαν ενέδρα θανάτου στον Κώστα Βαξεβάνη.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.