Γυμνός Διαδηλωτής: “πρώτη μούρη” στον διεθνή τύπο

Τι αναφέρει ο διεθνής τύπος για την επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα; Δείτε τις φωτογραφίες από τον διεθνή τύπο.

Η στήριξη στην ελληνική κυβέρνηση, οι 50.000 που διαδήλωσαν, τα επεισόδια, οι ναζιστικές σημαίες. Η επίσκεψη αστραπή της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα απασχολεί και σήμερα τον διεθνή τύπο.

Spiegel:

«Είμαστε φίλοι και εταίροι» είναι ο τίτλος της αγγλικής έκδοσης του Spiegel, που μιλά για απλόχερη στήριξη της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα, δίνει έμφαση στις ναζιστικές σημαίες που εμφανίστηκαν στα συλλαλητήρια και τις οποίες έκαψαν οι διαδηλωτές, ενώ σημειώνει πως αυτό δεν αντιπροσωπεύει το σύνολο των Ελλήνων.

Daily Mail:

«Δεν αντιπροσωπεύουν απαραίτητα την πλειοψηφία αλλά το μήνυμα που έστειλαν είχε πικρή γεύση. Περίπου 50.000 διαδηλωτές στους δρόμους της Αθήνας χαιρέτισαν τη Γερμανίδα καγκελάριο με σβάστικες, πλακάτ με μηνύματα όπως «έξω το 4ο Ράιχ» και πανό όπου στο πρόσωπό της (της Μέρκελ) ήταν ζωγραφισμένο ένα μουστάκι όπως του Χίτλερ», γράφει το Spiegel και στη συνέχεια αναφέρεται στο πολιτικό σκέλος της επίσκεψης Άνγκελα Μέρκελ και τις συναντήσεις με Σαμαρά και Παπούλια.

“Η Μέρκελ στην Αθήνα, συγκρούσεις. Ήρθα σαν φίλη και εταίρος” γράφει η Corriere della Sera.

Το Spiegel δεν είναι το μοναδικό μέσο που σχολιάζει τις εικόνες με τις ναζιστικές σημαίες και τους συνδικαλιστές με τη στολή των ναζιστών. Το ίδιο κάνει και η Bild (που δε μας έχει και σε μεγάλη εκτίμηση…) όσο και η Daily Mail. Ειδική θέση στην τελευταία έχει και ο γυμνός διαδηλωτής που “κέρδισε” περισσότερα.

Δείτε τις φωτογραφίες από τον διεθνή τύπο για την άφιξη της Άνκελα Μέρκελ στην Αθήνα:

Διαβάστε την αναστάτωση που προκάλεσε η άφιξη της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα και το χάος στους δρόμους.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι.