Απολύονται πάνω από 100.000 ακατάλληλοι δημόσιοι υπάλληλοι

Πόσες χιλιάδες αποδεδειγμένα ακατάλληλοι δημόσιοι υπάλληλοι απολύονται; Τι ζήτησε η Τρόικα από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης;

Απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα ζήτησε η Τρόικα από την ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Έναντι των απολύσεων που ζητούσαν μέχρι πρότινος οι δανειστές, ο Αντώνης Μανιτάκης ξεδίπλωσε κατά τη διαπραγμάτευση το σχέδιο διαθεσιμότητας με την επισήμανση ότι είναι αδύνατον να υπολογίσει εκ των προτέρων τον ακριβή αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων που θα απολυθούν και θα οδηγηθούν με αυτό τον τρόπο στην έξοδο.

Στο στόχαστρο βρίσκονται ήδη επίορκοι, αποδεδειγμένα ακατάλληλοι και αδικαιολόγητα απόντες, τους οποίους για πρώτη φορά ο κ. Μανιτάκης υπολόγισε σε περισσότερους από 10.000. Τη δεύτερη και μεγαλύτερη δεξαμενή θ’ αποτελέσει το πλεονάζον προσωπικό των υπό συγχώνευση-κατάργηση φορέων, που δε θα βρουν θέση προς κάλυψη στους νεοσυσταθέντες οργανισμούς.

Μόνο στο 2ο κύμα 208 φορέων που επίκειται απασχολούνται 20.000 δημόσιοι υπάλληλοι. Εξ αυτών περισσότεροι από 3.500 εργάζονται στους 90 φορείς που προτείνεται να μπει «λουκέτο». Την έξοδο μέσω της διαθεσιμότητας για 1 χρόνο με το 75% του μισθού τους θα δουν επίσης οι υπάλληλοι που θα βαθμολογηθούν αρνητικά κατά την αξιολόγηση που θα ξεκινήσει αρχές του 2013.

Διαβάστε ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι παίρνουν πάνω από 5.000 ευρώ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.