Corpus Christi: η αιρετική παράσταση που προκαλεί σάλο

Σάλος έχει προκληθεί με την θεατρική παράσταση “Corpus Christi” που παρουσιάζει τον Ιησού ως γκέι. Ποιες οι αντιδράσεις;

Μετά την παράσταση της Λένας Κιτσοπούλου για την οποία υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες και το θέμα πήρε διαστάσεις άλλο ένα περιστατικό συνέβη χθες στο θέατρο Χυτήριο όπου θα ανέβαινε η παράσταση «Corpus Christi» με πρωταγωνιστή τον Λαέρτη Βασιλείου και την Βάσια Παναγοπούλου στην καλλιτεχνική επιμέλεια.

Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν διάφορα συνθήματα, κρατώντας χριστιανικές εικόνες στα χέρια και ψέλνοντας «Τη Υπερμάχω» ζητώντας να μην παιχθεί το έργο. Οπως υποστήριζαν η παράσταση παρουσιάζει τον Θεάνθρωπο ως ομοφυλόφιλο και κατέθεσαν αίτηση για ακύρωσή της, με την κατηγορία πως προσβάλλει τον Χριστό και τα Θεία. Η ηθοποιός Βάσια Παναγοπούλου έγραψε στη σελίδα της στο Facebook.

«Θέλω να ζω σε μια χώρα με αξιοπρέπεια. Σε μια χώρα που θα μπορώ να σκέφτομαι ελεύθερα και που δεν θα φοβάμαι τους κάθε λογής τραμπούκους… Η χθεσινή μέρα ξεκίνησε με τηλεφώνημα από τα δικαστήρια της Ευελπίδων. Σε 1(!) ώρα θα δικαζόταν «κατεπείγουσα» αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για να απαγορευτεί η παράσταση «CORPUS CHRISTI». Διαμαρτυρήθηκα έντονα γιατί ούτε εγώ ούτε ο Λαέρτης Βασιλείου θα προλαβαίναμε να βρούμε δικηγόρο να μας εκπροσωπήσει. Ήταν ανένδοτοι. Ξεκίνησε αγώνας δρόμου που είχε ευτυχή κατάληξη μιας και η αίτηση απορρίφθηκε. Αλλά η χαρά μας δεν κράτησε πολύ».

Αναφερόμενη στα επεισόδια έξω από το θέατρο, η γνωστή ηθοποιός συνέχισε: «αυτό που ακολούθησε, είναι φαιδρό αλλά και τρομακτικό. Άτομα που μας καταριόντουσαν, μας προπηλάκιζαν, μας χλεύαζαν, αλλά και που εκτόξευσαν απειλές κατά της ζωής του Λαέρτη Βασιλείου. Αισθάνομαι ότι έχω υποστεί βιασμό. Νιώθω ταπεινωμένη ως Ελληνίδα και Χριστιανή Ορθόδοξη. Και δεν θα ξεχάσω αυτή τη νύχτα».

«Κάνουμε θέατρο με την καρδιά μας – όχι με ό,τι θέλουν να μας υποβάλλουν ως σωστό ή μη σωστό. Και στη δημοκρατία όπως και στην τέχνη, την επιλογή την έχει ο λαός. Εικόνες θεάτρου με δύναμη της αστυνομίας για προστασία των ηθοποιών – ανήκουν σε ένα εφιαλτικό σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Χθες είχαν άποψη για το «CORPUS CHRISTI», αύριο θα καίνε βιβλία ή ένα πίνακα ζωγραφικής. Και κάπως έτσι ο φασισμός απλώνει ρίζες».

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.