Έλενα Παπαρίζου: ποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας αντιμετωπίζει

Ποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας αντιμετωπίζει η Έλενα Παπαρίζου; Διαβάστε αναλυτικά τι βασανίζει την όμορφη τραγουδίστρια.

Το τελευταίο διάστημα ακούγονται και γράφονται πάρα πολλά για τα παραπανίσια κιλά της Έλενας Παπαρίζου. Άλλοι λένε πώς είναι απο το αλκοόλ, άλλοι πάλι απο την κακή διατροφή.

Ένα πρόβλημα υγείας που το αντιμετωπίζει τόσο η Έλενα Παπαρίζου όπως και αντιμετωπίζουν πολλές γυναίκες γύρω μας.

Η ίδια η Έλενα Παπαρίζου αποκάλυψε σε παλιότερη συνέντευξη πως για τα κιλά που πήρε φταίει κάποιο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει με τον θυρεοειδή αδένα.

Η διαιτολόγος Ρούλα Ιωάννου εξηγεί για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει η Έλενα Παπαρίζου: «Ο θυρεοειδής είναι ένας αδένας ο οποίος είναι υπεύθυνος για την παραγωγή σημαντικών ορμονών, οι οποίες είναι απαραίτητες τόσο για την καλή λειτουργία του οργανισμού όσο και για την καλή λειτουργία του μεταβολισμού. Κάποιες φορές ο θυρεοειδής αδένας αρχίζει και δυσλειτουργεί με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται κάποιες παθήσεις.

Οι πιο συχνές είναι ο υποθυρεοειδισμός και ο υπερθυρεοειδισμός Η Έλενα Παπαρίζου παρουσίασε υποθυρεοειδισμό γι’ αυτό και τα λίγα παραπάνω κιλά από αυτά που συνήθιζε να έχει στο παρελθόν. Σε αυτή την περίπτωση ο αδένας παρουσιάζει μειωμένη λειτουργία συνεπώς υπολειτουργεί. Έτσι η παραγωγή των ορμονών είναι περιορισμένη. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε κάποια βλάβη, στην ηλικία, στη χειρουργική αφαίρεση του θυρεοειδούς και σε φλεγμονή του θυρεοειδούς.

Ο υποθυρεοειδισμός είναι ένα πρόβλημα υγείας που εμφανίζεται πολύ συχνότερα στις γυναίκες σε σχέση με την εμφάνιση που κάνει στους άντρες. Εμφανίζει διάφορα συμπτώματα όπως μειωμένη πνευματική εγρήγορση και μειωμένες σωματικές αντοχές. Επίσης εμφανίζεται αύξηση του βάρους, κόπωση, μυϊκή αδυναμία, κράμπες, ξηροδερμία, το πρόσωπο δείχνει χλωμό, τα βλέφαρα πρησμένα, παρατηρείται τριχόπτωση, ανωμαλίες στον κύκλο, διαταραχές στη σύλληψη, δυσκοιλιότητα, βραδυκαρδία, υπερχοληστεριναιμία, υπονατριαιμία και άλλα.

Πολύ σημαντική είναι η έγκαιρη διάγνωση καθώς η ρύθμιση του θα είναι σχετικά πιο εύκολη. Τα βασικά διαγνωστικά μέσα είναι η κλινική εξέταση, δηλαδή η ψηλάφηση από τον ενδοκρινολόγο, οι ειδικές εξετάσεις αίματος για τον έλεγχο των επιπέδων των ορμονών, το υπερηχογράφημα, το σπινθηρογράφημα και η παρακέντηση των όζων του θυρεοειδούς αδένα. Η θεραπεία των παθήσεων του θυρεοειδούς πραγματοποιείται με φαρμακευτική αγωγή, με χορήγηση ραδιενεργού ιωδίου και με χειρουργική επέμβαση, ανάλογα με την περίπτωση.

Στην περίπτωση του υποθυρεοειδισμού έχουμε χορήγηση χαπιού της ορμόνης που λείπει. Εκείνο που έχει πολύ μεγάλη σημασία για τη θεραπεία του είναι το ότι τη θεραπεία που του όρισε ο γιατρός του για κανένα λόγω δεν θα πρέπει να την σταματά και το χάπι που παίρνει είναι ένα απαραίτητο συστατικό του οργανισμού του που έτσι και αλλιώς δεν έχει την ικανότητα να το παράγει και όχι ένα φάρμακο που κάποια στιγμή σταματά να το παίρνει.

Τέλος οι διατροφικές συνήθειες του κάθε ατόμου θα πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Έτσι λοιπόν όλοι αυτοί που έτρεξαν για άλλη μια φορά να κατηγορήσουν και να σχολιάσουν αρνητικά το παραπανίσιο βάρος κάποιου ανθρώπου ας είναι καλύτερα ενημερωμένοι για τις αιτίες που μπορούν να προκαλέσουν μια τέτοια αύξηση κιλών καθώς στην περίπτωση αυτή δεν οφείλεται μόνο η υπερβολική κατανάλωση θερμίδων»

Διαβάστε ποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας αντιμετωπίζει η Έλενα Παπαρίζου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από ποιες σοβαρές ασθένειες πάσχουν οι διάσημοι στην Ελλάδα και τον κόσμο.