#

Ποιο ελληνικό προϊόν έχει κατακτήσει ολότελα τους Γερμανούς

Ποιο είναι το ελληνικό προϊόν που έχει κατακτήσει ολότελα τους Γερμανούς; Kατά πόσο έχει αυξηθεί το ελληνικό αυτό προϊόν;

Το γιαούρτι «ελληνικού τύπου» κατέχει φέτος στη Γερμανία μερίδιο αγοράς 35%, έναντι μόλις 1% το 2007, όπως αναφέρει ενημερωτικό έγγραφο του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του προξενείου μας στο Ντίσελντορφ.
Υπογραμμίζεται δε ότι για το συγκεκριμένο γαλακτοκομικό προϊόν, το γιαούρτι «ελληνικού τύπου» ο κύκλος εργασιών κατά το α’ εξάμηνο 2012 αυξήθηκε κατά διψήφιο ποσοστό στα 15,2 εκατ. ευρώ και στους 5.000 τόνους.

Η αύξηση αυτή του γιαουρτιού αποδίδεται τόσο στην καλή πορεία των αυθεντικών ελληνικών προϊόντων όσο και στη διάδοση ανταγωνιστικών προϊόντων.

Κυρίαρχη μάρκα μεταξύ των γιαουρτιών «ελληνικού τύπου» που παράγονται στη Γερμανία είναι η μάρκα Elinas της εταιρείας Hochwald, το προϊόν της οποίας διατίθεται σε έξι γεύσεις (γιαούρτι λευκό, με μέλι, με φουντούκια, με βατόμουρα, με βερύκοκα, με βανίλια και αμύγδαλα) και μόνο σε συσκευασία των 4 τεμαχίων /150 gr.

Σημαντική παρουσία έχει και η μάρκα Yocous της Domspitz Milch/Bayernland, η οποία φέτος μετέβαλε τη συσκευασία του προϊόντος της και αναγράφει πλέον την επωνυμία της εταιρείας με λατινικούς χαρακτήρες (Domspitz Milch αντί για ΔΟΜΣΠΙΤΖ ΓΑΛΑ, όπως αναγραφόταν στη συσκευασία του προϊόντος από το λανσάρισμα του το 2005, έως προσφάτως).

Σταθερή παρουσία στην αγορά του γιαουρτιού «ελληνικού τύπου» έχουν ακόμα οι Weideglück με την οικογενειακή συσκευασία του 1 kg, η Bayerische Milchindustrie – BMI EG, με συσκευασίες 5 και 10 kg για τη γαστρονομία, η Apostels, η Garmo, με τα προϊόντα Gazi (nach mediterraner Art) και Sirtakis, η Andechser με το Βιο-γιαούρτι, καθώς και προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, όπως Eridanous και Aro.

Νέα παρουσία στην αγορά γιαουρτιού «ελληνικού τύπου» είναι η εταιρεία Zott, η οποία ήδη είχε στα προϊόντα της γιαούρτι – κρέμα (Sahnejoghurt) και κυκλοφόρησε φέτος το προϊόν με την επωνυμία Mykonos – Griechische Art σε τρεις γεύσεις: με μέλι, με βερύκοκο-ροδάκινο, και με σύκο.

Στα νέα προϊόντα της Zott φέτος συμπεριλήφθηκε επίσης και γιαούρτι κρέμα «ιταλικού τύπου» με την επωνυμία Toskana, το οποίο έχει λιπαρά 8,5%, κυκλοφορεί σε τέσσερις γεύσεις και παρασκευάζεται με την προσθήκη Mascarpone.

Στις νέες παρουσίες περιλαμβάνεται επίσης το προϊόν της ηγέτιδας στη γερμανική αγορά λευκών γαλακτοκομικών, της Γερμανικής εταιρείας Müller Milch, «Joghurt mit der Ecke – Griechischer Art», το οποίο τοποθετήθηκε στα ψυγεία στα τέλη Σεπτεμβρίου, περίπου δύο μήνες μετά την έναρξη των πωλήσεων του αντίστοιχου προϊόντος Müller Greek Corner στις ΗΠΑ.

Η σειρά των νέων προϊόντων της Müller Milch «Joghurt mit der Ecke» περιλαμβάνει δέκα νέες γεύσεις, από τις οποίες οι δύο «ελληνικού τύπου», βερύκοκο-μέλι και αμύγδαλα-Crunch.

Δείτε ποια ελληνικά προϊόντα είναι περιζήτητα σε χώρες του εξωτερικού.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!