Τι λυπάται με τους Έλληνες ο πονόψυχος Τόμσεν

Τι λυπάται με την Ελλάδα, ο Πολ Τόμσεν σύμφωνα με όσα είπε σε ξένα ΜΜΕ; Ποιο ήταν το λάθος σύμφωνα με τον Τόμσεν;

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Βήμα», ο Δανός Πολ Τομσεν τόνισε ότι η ανταγωνιστικότητα αντιμετωπίστηκε με λάθος χειρισμούς, ότι καλύφθηκε ο μισός δρόμος κόβοντας τους μισθούς, ότι έπρεπε να γίνουν αλλαγές στην αγορά εργασίας και ότι έπρεπε να ανοιχτούν οι αγορές και τα κλειστά επαγγέλματα.

Είπε ακόμη o Πολ Τόμσεν ότι ίσως είναι λάθος η ταχύτητα, η πολύ γρήγορη δημοσιονομική προσαρμογή, αφού οδήγησε στη βαθύτερη ύφεση.

Επίσης, ο Πολ Τόμσεν υπογράμμισε πως πρέπει να διαλυθεί η εντύπωση ότι πιέζουν για σκληρότερα μέτρα και δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση για την εφαρμογή τους.

Ο Πολ Τόμσεν αναφερόμενος στο πακέτο που βρίσκεται στο τραπέζι, είπε ότι είναι φιλόδοξο και η πρόκληση είναι να γεφυρωθεί το κενό που υπάρχει ανάμεσα στην ελληνική δημοσιονομική κατάσταση και στους στόχους που έχουν τεθεί από τους Ευρωπαίους.

Το μήνυμα ήταν σαφές: Ο στόχος δεν είναι να πιέσουμε την Ελλάδα να κάνει περισσότερα, αλλά να πούμε στους Ευρωπαίους ότι αν υπάρχει ένα χάσμα, κοιτάζουμε να το καλύψουμε.

Είπε ότι η τρόικα δεν έχει καλή εμπειρία από την ικανότητα των ελληνικών αρχών να ελέγξουν τις δαπάνες στην αυτοδιοίκηση και στην υγεία και τη δυνατότητά τους να εξοικονομούν πόρους μέσω μεταρρυθμίσεων.

Ο Πολ Τόμσεν είπε μάλιστα ότι αν τα μέτρα Στουρνάρα γίνονταν αποδεκτά, τότε το πρόγραμμα θα συνέχιζε να κινείται εκτός τροχιάς για ένα ή δύο τρίμηνα ακόμη. Μίλησε ξεκάθαρα για την επιμήκυνση του προγράμματος για διάστημα δύο ετών και ήταν επιφυλακτικός για τη βιωσιμότητα του χρέους.

Ο Τόμσεν απαντώντας σε ερώτηση πώς μπορεί να μειωθεί το χρέος, είπε ότι υπάρχει η προφανής λύση να «κουρευτεί» ή να κοπούν τα επιτόκια, αλλά είναι ήδη χαμηλά. Αναρωτήθηκε, βέβαια, ποιος θα βάλει τα λεφτά του στην Ελλάδα να υπάρχει ο κίνδυνος να φύγει από το ευρώ.

Δείτε ποιον πολιτικό επισκέπτεται τακτικά στο σπίτι του ο Πολ Τόμσεν.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.