Ενδιαφέρουσες κινηματογραφικές προτάσεις με σύμμαχο τον καιρό

Διαβάστε ορισμένες ενδιαφέρουσες κινηματογραφικές προτάσεις μιας και οι καιρικές συνθήκες επιτρέπουν την επιλογή του σινεμά ως έξοδο.

Με τον καιρό – που σκέφτεται να φορέσει την χειμερινή περιβολή του- να ευνοεί την λύση του σινεμά ως βραδινή έξοδο, πέντε νέες ταινίες αποτελούν ενδιαφέρουσες προτάσεις για τους σινεφίλ.

Η συναρπαστική ιστορία του Έλληνα ευπατρίδη Ιωάννη Βαρβάκη πλαισιώνεται από μία αλλόκοτη ανθολογία τρόμου, το σίκουελ επιτυχημένης ταινίας δράσης, μια πολιτική σάτιρα και ένα βραβευμένο δράμα από το Ιράν.

«Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι»

Το βιογραφικό δράμα του Γιάννη Σμαραγδή, ο οποίος – μετά τον «El Greco»- μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη την ιστορία του μεγάλου εθνικού ευεργέτη Ιωάννη Βαρβάκη, έκανε την πρεμιέρα του στο επίσημο πρόγραμμα του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Τορόντο.

Η ταινία, το σενάριο της οποίας γράφτηκε 33 φορές, καταγράφει την ιστορία του Έλληνα ευπατρίδη, ο οποίος, από πειρατής του Αιγαίου Πελάγους, έφτασε στην αυλή της Μεγάλης Αικατερίνης της Ρωσίας, όπου έγινε πάμπλουτος εξαγωγέας χαβιαριού και απλώθηκε στις ακτές της Κασπίας Θάλασσας, μέχρι που κατέληξε στη -διχασμένη από εμφύλιες διαμάχες- Ελλάδα, κατά την επανάσταση του 1821. Η υπέρμετρη φιλοδοξία του τον έφερε αντιμέτωπο με απανωτές συμφορές, ώσπου αποφάσισε να χαρίσει όλη του την περιουσία και, στο τέλος, τον ίδιο του τον εαυτό στο όνομα της αγάπης.

Ο Γιάννης Σμαραγδής αναφέρει: «Αυτό το έργο, με τις αξίες που το διέπουν, θα ακουμπήσει πολλές ψυχές, στις δύσκολες στιγμές που έρχονται». Πρόκειται για μία παραγωγή που επιστρατεύει ένα διεθνές καστ με βραβευμένους πρωταγωνιστές από 6 χώρες. Ο Σεμπάστιαν Κοχ ενσαρκώνει τον Ιωάννη Βαρβάκη και η Κατρίν Ντενέβ τη Μεγάλη Αικατερίνη, πλαισιωμένοι από τους Τζον Κλιζ, Χουάν Ντιέγκο Μπότο, Εβγκένι Στίτσκιν, Όλγα Σουτούλοβα, Λάκη Λαζόπουλο, ’κη Σακελλαρίου, Χριστόφορο Παπακαλιάτη, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, Γιάννη Βούρο, Αλέξανδρο Μυλωνά, Γιώργο Χαραλαμπίδη, Μιχάλη Ιατρόπουλο, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Παύλο Κοντογιαννίδη, Δημήτρη Καλλιβωκά, Τάσο Νούσια και Μάνο Τσαγκαράκη.

«V/H/S»

Έξι κορυφαίοι δημιουργοί του είδους σκηνοθετούν ένα θρίλερ για πολύ γερά νευρά, που «σκόρπισε τον τρόμο» στο Φεστιβάλ του Σάντανς και σε όλα τα σπουδαία Φεστιβάλ. Οι Ρέντιο Σάιλενς, Ντέιβιντ Μπρούκνερ, Γκλεν Μακουέιντ, Τζο Σβάνμπεργκ, Τι Γουέστ και Ανταμ Γουίνγκαρντ συνθέτουν μία αλλόκοτη ανθολογία τρόμου, που αλλάζει τα γνωστά δεδομένα.

Με τους Κάλβιν Ρίντερ, Λέιν Χιουζ, Ανταμ Γουίνγκαρντ, Χάνα Φίρμαν, Τζο Σάικς, Ντριου Σόγιερ, Τζας Σαμς, Τζο Σβάνμπεργκ, Σοφία Τακάλ, Ντριου Μέρλιν και Έλεν Ρότζερς, μια ομάδα παρανόμων προσλαμβάνεται από μια μυστηριώδη οργάνωση, για να κλέψει μία σπάνια βιντεοκασέτα από ένα ετοιμόρροπο σπίτι, στη μέση του πουθενά. Όμως, δεν είναι κάτι εύκολο, όπως νόμιζαν, αφού έρχονται αντιμέτωποι με τον απόλυτο τρόμο.

«Η αρπαγή 2»

Ο Γάλλος σκηνοθέτης Ολιβιέ Μεγκατόν («Colombiana», «Transporter 3») – που όπως δηλώνει: είναι ζωγράφος και μπήκε κατά λάθος στον χώρο του κινηματογράφου-, υπογράφει τη σκηνοθεσία του σίκουελ της επιτυχημένης ταινίας δράσης. Με τον διάσημο Γάλλο δημιουργό Λικ Μπεσόν να έχει αναλάβει την παραγωγή και το σενάριο, οι Λίαμ Νίσον, Φάμκε Γιάνσεν και Μάγκι Γκρέις επιστρέφουν δυναμικά, αφού ο πρώην πράκτορας της CIA βρίσκεται και πάλι στη δυσάρεστη θέση να προστατέψει την οικογένειά του από έναν στρατό, που θέλει να τη σκοτώσει.

«Οι υποψήφιοι»

Η ιδιαίτερα επίκαιρη σάτιρα του Τζέι Ρόουτς – με τους Ζακ Γαλιφιανάκης, Γουίλ Φέρελ, Τζέισον Σουντέκις, Σάρα Μπέικερ, Νταν ’ικροιντ, Τζον Λίθγκοου, Μπράιαν Κοξ και Ντίλαν Μακντέρμοτ- μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη τα «μελανά» σημεία του πολιτικού συστήματος. Παράνομες σχέσεις, σκάνδαλα, ψέματα, ηθικολογίες, εξάρσεις εθνικής υπερηφάνειας, κυνισμός, χρηματισμός, εξαγορές συνειδήσεων, εμπορευματοποίηση του προεκλογικού αγώνα αναδεικνύονται με χιούμορ, μέσα από την προεκλογική αναμέτρηση δύο – όχι και τόσο έξυπνων- υποψηφίων. Κατά την προεργασία και παραγωγή της ταινίας, οι συμμετέχοντες εξεπλάγησαν για το ότι πολλές από τις σκηνές που ήθελαν να συμπεριλάβουν στο σενάριο για πλάκα, τις έβλεπαν αργότερα στα ειδησεογραφικά δελτία. Οι παραγωγοί πίστευαν από την αρχή ότι η ταινία θα βγει, ούτως ή άλλως, ακατάλληλη και υπερέβαλαν όσο μπορούσαν και, σίγουρα, η ημερομηνία εξόδου της, λίγους μήνες πριν τις αμερικάνικες προεδρικές εκλογές, έχει τη σημασία της.

«Πυροτεχνήματα την Τετάρτη»

Το πολυβραβευμένο ιρανικό δράμα του Ασγκάρ Φαραντί (2006) εκτυλίσσεται την τελευταία Τετάρτη, πριν το νέο περσικό έτος. Καθώς ο λαός του Ιράν γιορτάζει με πυροτεχνήματα, όπως προβλέπει μια παλιά ζωροαστρική παράδοση, μία νεαρή κοπέλα περνά την πρώτη της ημέρα στη δουλειά, ως καθαρίστρια σε ένα διαμέρισμα. Εκεί, γίνεται μάρτυρας ενός τρομερού οικογενειακού καυγά, μεταξύ του ζευγαριού, του παιδιού τους και της ερωμένης του αφεντικού της, οι οποίοι μπλέκονται σε μια σειρά αποκαλύψεων και έντονων αντιπαραθέσεων.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!