Τράπεζα Πειραιώς: ποιο νέο deal την απογειώνει

Ποιο το νέο deal που έκανε η Τράπεζα Πειραιώς και την απογειώνει στο τραπεζικό σύστημα; Διαβάστε τις λεπτομέρειες του νέου deal.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Τράπεζα Πειραιώς θα ανακοινώσει μέσα στις επόμενες ημέρες την εξαγορά της Geniki Bank. Με ενεργητικό 2,9 δισ. ευρώ, χορηγήσεις (μετά από προβλέψεις) ύψους 2,4 δισ. ευρώ και καταθέσεις ύψους 1,9 δισ. ευρώ η Geniki Bank είναι μια υπολογίσιμη δύναμη στον τραπεζικό κλάδο.

Με την απόκτησή της – πληροφορίες αναφέρουν ότι η συμφωνία με τους Γάλλους έχει κλείσει και ίσως και από αύριο υπάρξουν οι τελικές ανακοινώσεις – η Τράπεζα Πειραιώς θα ενισχύσει έτι περαιτέρω το ειδικό της βάρος στον υπό διαμόρφωση νέα τραπεζικό χάρτη. Ο αριθμός καταστημάτων της Geniki Bank ξεπερνά τα 100 ενώ απασχολεί περίπου 1.600 εργαζόμενους.

Αναλυτές υπογραμμίζουν ότι στα ισχυρά σημεία της Geniki Bank είναι η ποιότητα του χαρτοφυλακίου δανείων, καθώς οι Γάλλοι έχουν αντιμετωπίσει δυναμικά τα προβληματικά δάνεια πραγματοποιώντας ιδιαίτερα υψηλές προβλέψεις. Επίσης η τράπεζα δεν έχει σημαντική έκθεση σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου καθώς μετά το PSI η ονομαστική αξία των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου που διατηρεί στο χαρτοφυλάκιό της ανέρχεται σε 181 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι πριν λίγες εβδομάδες ο Όμιλος Πειραιώς εξαγόρασε το καλό κομμάτι της ATE Bank. Με τη νέα εξαγορά θα ενισχυθεί περισσότερο η θέση και το ειδικό βάρος της Πειραιώς στην τραπεζική αγορά. Το σύνολο του ενεργητικού (pro-forma – Μάρτιος 2012) του νέου σχήματος ανέρχεται σε 74 δισ. ευρώ, των καταθέσεων σε 35 δισ. ευρώ και των χορηγήσεων μετά τις προβλέψεις σε 44 δισ. ευρώ. Το προσωπικό του ομίλου θα ανέλθει σε 17.000 εργαζόμενους και το σύνολο του δικτύου των καταστημάτων σε 1.230, με παρουσία σε εννέα ακόμη χώρες εκτός Ελλάδας. Σημειώνεται ότι το δίκτυο της ΑΤΕBank στην Ελλάδα αριθμεί τα 468 σημεία, ενώ της Τράπεζας Πειραιώς τα 324 σημεία.

Διαβάστε ποια «βαριά» ονόματα στο νέο Δ.Σ της Eurobank.