Παπαντωνίου: τι απαντά το “παιδί του λαού” για λίστα Λαγκάρντ

Τι απαντά ο Γιάννος Παπαντωνίου για την εμπλοκή της γυναίκας του, Σταυρούλας Κουράκου στη λίστα Λαγκάρντ;

Ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης με επιστολή του στην Επιτροπή για τον έλεγχο των Οικονομικών των Κομμάτων και των Πολιτικών προσώπων γνωστοποίησε ότι το όνομα της Σταυρούλας Κουράκου, συζύγου του πρώην Υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Επιτροπής:

«Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής του αρθρ.21 του Ν.3023/2002, για τον Έλεγχο των Οικονομικών των κομμάτων και των πολιτικών προσώπων γνωστοποιήθηκε στα μέλη της Επιτροπής επιστολή του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος κ. Γρηγορίου Πεπόνη, με την οποία ενημερώνει την Επιτροπή ότι όπως διαπιστώνεται από τον μέχρι σήμερα διεξαγόμενο έλεγχο στη «Λίστα Λαγκάρντ», σε αυτή περιλαμβάνεται το όνομα της κύριας Σταυρούλας Κουράκου, συζύγου του πρώην Υπουργού κ. Γιάννου Παπαντωνίου, και επισυνάπτει στοιχεία λογαριασμού από εκτυπωθέν απόσπασμα της προαναφερθείσας λίστας.

Η Επιτροπή ομόφωνα έδωσε εντολή στους ορκωτούς λογιστές να υποβάλουν άμεσα επίσημο πόρισμα, πραγματοποιώντας τον προβλεπόμενο από το νόμο 4065/2012 αναδρομικό έλεγχο. Μετά την ολοκλήρωση του πορίσματος, η Επιτροπή θα το γνωστοποιήσει στους ενδιαφερόμενους και θα ζητήσει διευκρινίσεις και εξηγήσεις από αυτούς εντός προθεσμίας είκοσι ημερών, όπως ο νόμος ορίζει».

Η απάντηση Παπαντωνίου

«Η αναφορά ονόματος που συμπίπτει με το όνομα της συζύγου μου στη λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ που δημοσιεύθηκε σε χθεσινό περιοδικό, είναι παντελώς ανακριβής. Η σύζυγος μου και εγώ δεν γνωρίζουμε τίποτα σχετικό. Ούτε είχαμε τοποθετήσει ποτέ χρήματά μας στη συγκεκριμένη Τράπεζα», επισημαίνει στη δήλωσή του ο κ. Παπαντωνίου.

Διαβάστε ποια “φτωχόπαιδα” στη λίστα Λαγκάρντ του Κώστα Βαξεβάνη.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.