#

Αlter: ποιος πανίσχυρος επιχειρηματίας το αγοράζει

Ποιος πανίσχυρος επιχειρηματίας είναι έτοιμος να αγοράσει το Alter; Διαβάστε τι ειπώθηκε στη συνεδρίαση των εργαζομένων του ALTER.

Όπως αναφέρει το planet-greece, βόμβα μεγατόνων έπεσε σήμερα στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, γύρω από τις εξελιξεις στο ALTER και με την προσπάθεια ο σταθμός να ξαναεκπέμψει στις αρχές Δεκμβρίου.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, παρουσία του εκπροσώπου των εργαζομένων του ALTER, Βασίλη Τζήμτσου, ο επενδυτής που βρίσκεται πίσω από τις προσπάθειες να επανεκπέμψει ο σταθμός είναι ο εφοπλιστής και πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης. Αυτό ειπώθηκε δια στόματος του ίδιου του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας “Ελεύθερη Τηλεόραση”, Ε. Γκότση.

Ο ίδιος ο Γκότσης αποκάλυψε ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης, μαζί με άλλον ένα επιχειρηματία – ίσως και δύο – το όνομα του οποίου, όμως, δεν αποκάλυψε, είναι αυτοί που θέλουν να ξαναβάλουν μπρος τη λειτουργία του σταθμού και μάλιστα άμεσα.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης – ενημέρωσης προς το ΔΣ της Ένωσης, ο Ε. Γκότσης αποκάλυψε κι άλλες λεπτομέρειες, όπως ότι είναι πολύ πιθανό οι εργαζόμενοι που θα κληθούν να στελεχώσουν το νέο εγχείρημα να μην είναι μόνο οι 249 που έχουν υπογράψει υπερ της πτώχευσης του καναλιού αλλά κι επιπλέον 101 άτομα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους 350!

Σύμφωνα με πληροφορίες του planet-greece, στο σχήμα των επιχειρηματιών που θέλουν να αναλάβουν την τύχη του ALTER, θα συμμετέχει και ο Γιώργος Κουρής, ο οποίος και παραχωρεί τις παλιές εγκαταστάσεις του Star, στον Ταύρο, που του ανήκουν. Σε ότι αφορά τους εργαζόμενους, που δέχονται να επιστρέψουν στις εργασίες τους, καλούνται να υπογράψουν ένα χαρτί, σύμφωνα με το οποίο δέχονται να τους καταβληθεί ένα “Χ” ποσό, το οποίο διαφέρει κατά περίπτωση, κι από εκεί και μετά δεν έχουν καμία άλλη αξίωση από την εταιρεία, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επαναπροσληφθέντες θα αμοίβονται με μισθούς μειωμένους κατά 20% σε σχέση με αυτούς που έπαιρναν πριν το κανάλι βάλει λουκέτο.

Ωστόσο, αυτό που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής, είναι ότι οι αποζημιώσεις, όπως διευκρίνισε ο Ε. Γκότσης, προς τους εργαζόμενους που συμφωνούν, θα καταβληθούν υπό την προϋπόθεση ότι το κανάλι θα υπαχθεί στον “κώδικα 99”.

Διαβάστε ποια η εξέλιξ-ανατροπή για τους εργαζόμενους του Αlter.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!