Ανησυχία έπιασε τους Τ/Κ για ενδεχόμενη νίκη του ΔΗΣΥ

Γιατί η τουρκοκυπριακή πλευρά ανησυχεί για το αποτέλεσμα των εκλογών στην Κύπρο; Ποια τα προκλητικά σχόλια;

Έντονη ανησυχία έχει καταλάβει τους τουρκοκυπρίους σε περίπτωση που το ΔΗΣΥ με επικεφαλής τον Νίκο Αναστασιάδη νικήσει στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου του 2013. Αυτό το κλίμα τουλάχιστον μεταφέρουν τουρκικά ΜΜΕ λέγοντας πως η τουρκοκυπριακή πλευρά δια μέσου του υπουργού εξωτερικών του ψευδοκράτους ανησυχεί πως σε περίπτωση νίκης του ΔΗΣΥ η λύση στο κυπριακό θα καθυστερήσει να έρθει για τη μεγαλόνησο.

Ο Hüseyin Özgürgün μιλώντας στην επιτροπή διεθνών εξωτερικών σχέσεων της τουρκικής βουλής δήλωσε πως το να περιμένει κανείς λύση του κυπριακού από τον αρχηγό του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη είναι «ειρωνεία».

Ο ίδιος κάλεσε ταυτόχρονα τα ΗΕ να αναφέρουν τους λόγους του αδιεξόδου που έχει –σύμφωνα με τον αυτόν- δημιουργηθεί στις συνομιλίες ζητώντας ταυτόχρονα πιο ενεργή στάση απέναντι στους ελληνοκύπριους έτσι ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα της Κύπρου.

Υπενθυμίζεται πως στις βουλευτικές εκλογές του Φεβρουαρίου του 2011 το ΔΗΣΥ είχε βγει πρώτο κόμμα με ποσοστό 34.28% ακολουθούμενο από το ΑΚΕΛ το οποίο έλαβε ποσοστό 32,27%

Διαβάστε για τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών στην Κύπρο

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.