Τι στοιχημάτισε για την Ελλάδα και κέρδισε 500 εκατ. δολάρια (!)

Τι στοιχημάτισε για την Ελλάδα o Aμερικάνος δισεκατομμυριούχος Νταν Λεμπ και κέρδισε 500 εκατομμύρια δολάρια;

Ο λόγος για τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή Νταν Λεμπ, επικεφαλής του hedge fund Third Point, ο οποίος διατήρησε το μεγαλύτερο μέρος του 1 δισ. δολαρίων που είχε επενδύσει σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου και αποκόμισε το αστρονομικό ποσό των 500 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με τους Financial Times.

Σύμφωνα με τους traders, όπως γράφουν οι Financial Times, η Third Point είναι το μεγαλύτερο hedge fund που διατηρεί ελληνικά ομόλογα.

Η ελληνική κυβέρνηση αντάλλαξε τα ομόλογά της έναντι 34 λεπτών, στο ένα τρίτο της ονομαστικής αξίας τους, ενώ ο Νταν Λεμπ τα είχε αγοράσει προς μόλις 17 λεπτά (τον περασμένο Ιούλιο βάσει της τιμής) και τόσο απλά σε μερικούς μήνες διπλασίασε τα κέρδη του.

Η εταιρία αποφάσισε να διατηρήσει τα ομόλογα που είχε αγοράσει το καλοκαίρι γιατί ο Νταν Λεμπ πίστευε πως η τιμή τους θα αυξανόταν το 2013.

Η εταιρία του Νταν Λεμπ άρχισε να αγοράζει ομόλογα του ελληνικού δημοσίου στις αρχές του 2012 και αφού είχε κερδίσει από το πορτογαλικό χρέος.

Μάλιστα, οι Financial Times σημειώνουν πως οι άνθρωποι του Νταν Λεμπ είναι σε συνεχή επικοινωνία με την Αθήνα, ώστε να μαθαίνουν πράγματα από πρώτο χέρι και να είναι σε θέση να κάνουν τις δικές τους εκτιμήσεις για τις επενδύσεις τους στο μέλλον.

Δεν αποκλείεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να ενδιαφερθούν για εκ νέου επαναγορά ελληνικών ομολόγων εντός του 2013.

Σύμφωνα με τους Financial Times, εκπρόσωπος της Third Point, που διαχειρίζεται χαρτοφυλάκιο 10 δισεκατομμυρίων ευρών, αρνήθηκε οποιοδήποτε σχόλιο.

Δείτε ποιοι οι 4 ελληνοαμερικάνοι επιχειρηματίες που θα επενδύσουν 100 εκατ. δολάρια στην ελληνική αγορά.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.