Δημοσκόπηση Alco: ποιο κόμμα ανεβάζει στροφές

Ποια τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της εταιρείας Alco για το Newsit; Ποιο κόμμα ανεβάζει στροφές; Πώς εκφράζεται η λαϊκή αγανάκτηση;

Σταθερά πρώτος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου με 22,3%, με τη ΝΔ να ακολουθεί συγκεντρώνοντας ποσοστό 20,7%, ενώ τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco για το Newsit.

Σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, η Χρυσή Αυγή εξακολουθεί να παρουσιάζει μια δυναμική και να “ενσωματώνει” μεγάλος μέρος της λαϊκής οργής. Αυτό φαίνεται και από τις μετακινήσεις ψηφοφόρων από κόμματα που δεν έχουν καμία ιδεολογική συγγένεια με το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco στην πρόθεση ψήφου:

ΣΥΡΙΖΑ 22,3%
ΝΔ 20,7%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 10,2%
ΠΑΣΟΚ 5,3%
ΑΝ. ΕΛΛΗΝΕΣ 4,5%
ΚΚΕ 4,3%
ΔΗΜΑΡ 4,1%
ΑΛΛΟ 5,5%
ΛΕΥΚΟ 4,3%
ΑΠΟΧΗ 9,1%
ΔΞ 9,7%

Στις συσπειρώσεις, εκτός της Χρυσής Αυγής που αγγίζει το 90% όλα τα άλλα κόμματα έχουν απογοητευτικά ποσοστά. Η ΝΔ , χάνει 8,3% των ψηφοφόρων της από την Χρυσή Αυγή και ένα ποσοστό μόλις 1,7% μετακινείται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει ένα μεγάλο ποσοστό που αγγίζει το 9,7% όχι προς κάποιο άλλο κόμμα αλλά πηγαίνουν στην δεξαμενή των αναποφάσιστων. Στο ΠΑΣΟΚ 4,5% μετακινείται στην Χρυσή Αυγή, 4,2% στον ΣΥΡΙΖΑ, 3,4% στην ΔΗΜΑΡ, 2,9% στη ΝΔ. Η ΔΗΜΑΡ χάνει μεγάλο ποσοστό που φτάνει το 11,5% προς τον ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες χάνουν 8,5% που μετακινείται προς την Χρυσή Αυγή, 6,5% προς τον ΣΥΡΙΖΑ και 6% στη ΝΔ.

Διαβάστε ποια τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Public Issue.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.