Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων η Ελλάδα; Διεθνή ξεφτίλα για την Ε.Ο.Ε

Διασυρμός και διεθνής διαπόμπευση για την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, τη χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, την Ελλάδα. Τι αναφέρει η έκθεση της της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής;

Διασυρμός και διεθνής διαπόμπευση για την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, τη χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, την Ελλάδα, με την έκθεση – καταπέλτη της Επιτροπής Ηθικής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, η οποία εξέτασε με κάθε λεπτομέρεια τις αναφορές για παράτυπη και εκτός κανόνων διακίνηση εισιτηρίων των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρο Καπράλο και υπάλληλό της.

Παρά το γεγονός ότι στην απόφαση της Επιτροπής Ηθικής της ΔΟΕ περιλαμβάνονται και αξιωματούχοι ολυμπιακών επιτροπών άλλων χωρών, η αναφορά στον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής γίνεται με τρόπο ιδιαιτέρως επιβαρυντικό και προσβλητικό, αν όχι ταπεινωτικό, καθώς είναι σαφές ότι η προεδρία της ΕΟΕ συνιστά ιδιαίτερο προνόμιο για οιονδήποτε την κατέχει και άρα η εκμετάλλευση της δεσπόζουσας διεθνώς θέσης της και ο αρνητικός απόηχος του συγκεκριμένου θέματος πλήττουν καίρια το σύνολο της ολυμπιακής οικογένειας.

Όλα ξεκίνησαν από τις προ καιρού αποκαλύψεις της εφημερίδας Sunday Times για μη σύννομη πώληση εισιτήριων εκτός Ελλάδος από τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Οι Βρετανοί είχαν προχωρήσει σε αποκαλύψεις, χάρη στο οπτικοακουστικό ντοκουμέντο που εξασφάλισαν δημοσιογράφοι, οι οποίοι συνομίλησαν με τον κ. Καπράλο.

Υπερέβη τα εσκαμμένα ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής λειτουργώντας πέραν κάθε προβλεπόμενης και συμβατής διαδικασίας, πέρα από τα ήθη, τους κανόνες και τις πρακτικές της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και των Ολυμπιακών Αγώνων. Η Επιτροπή Ηθικής της ΔΟΕ στιγματίζει και επιπλήττει πρόσωπα και συμπεριφορές, αλλά το θέμα δεν έχει λήξει εδώ, καθώς ζητούνται πλέον ευθέως αποφάσεις και κυρώσεις από την αρμόδια ΕΟΕ, όπως προβλέπει η Ολυμπιακή Χάρτα. Όλα αυτά βεβαίως πέραν της προφανούς και σοβαρότατης δυσφήμισης του ονόματος και της αθλητικής ιστορίας της Ελλάδας.

Η χώρα κινδυνεύει να χάσει κάθε δικαίωμα συμμετοχής στους μελλοντικούς Ολυμπιακούς Αγώνες και τις αθλητικές διοργανώσεις της ΔΟΕ.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η ευθύνη επιβολής ποινών περνά σε κάθε εθνική ολυμπιακή επιτροπή για καθαρά νομικούς λόγους, καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα άμεσης επιβολής ποινής σε φυσικό πρόσωπο από τη ΔΟΕ, η οποία ωστόσο, με αυτή την απόφαση που αποτελεί κόλαφο για την Ελλάδα, δείχνει ότι το θέμα έχει ακόμα πολύ μέλλον.

Παρά το γεγονός ότι τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ασχολούνται ιδιαιτέρως με το θέμα, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή επιμένει να τηρεί σιγή ιχθύος, ενώ και προσωπικά ο κ. Καπράλος, ο οποίος βρίσκεται στη Ρώμη για την Σύνοδο των Ευρωπαϊκών ολυμπιακών Επιτροπών, όταν εκλήθη να σχολιάσει το θέμα αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο.

Δείτε το έγγραφο φωτιά της S&P για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.