Τι έκρυβε η Λίμνη Καστοριάς για 7.254 χρόνια

Ποια είναι η συγκλονιστική αποκάλυψη που έκρυβε εδώ και χιλιάδες χρόνια η λίμνη της Καστοριάς; Τι βρέθηκε στη λίμνη της Καστοριάς πριν κάποια χρόνια;

Δεν είναι μόνο τα παράξενα ντοκουμέντα όπως εκείνο του εξωγήινου στο Μεξικό.

Μια συγκλονιστική αποκάλυψη έκρυβε η λίμνη της Καστοριάς, συγκεκριμένα το παλιότερο οργανωμένο γραπτό κείμενο που βρέθηκε στη γη της Ευρώπης και χρονολογείται πριν από 7.254 χρόνια!

Είναι μια ξύλινη επιγραφή με άγνωστο μήνυμα χαραγμένο από ένα νεολιθικό ψαρά ή έμπορο λιμναίου προϊστορικού οικισμού στο Δισπηλιό Καστοριάς, γραμμένο δύο χιλιάδες χρόνια πριν από τα γραπτά ευρήματα των Σουμερίων και τέσσερις χιλιάδες χρόνια πριν από τις κρητομυκηναϊκές πήλινες πινακίδες της γραμμικής γραφής.

Η ανακοίνωση της ανακάλυψης του ευρήματος έγινε από τον καθηγητή της Προϊστορικής Αρχαιολογίας στο ΑΠΘ κ. Γιώργο Χουρμουζιάδη:

Η ξύλινη πινακίδα με την επιγραφή που βρέθηκε στη λίμνη της Καστοριάς, αποκαλύφθηκε στη διάρκεια ανασκαφικής έρευνας και χρονολογήθηκε επακριβώς με τη μέθοδο του άνθρακα-14 στον “Δημόκριτο”, στο έτος 5260 π.Χ., δηλαδή στο τέλος της μέσης νεολιθικής περιόδου!

Όπως αντιλαμβάνεστε το εν λόγω εύρημα στη λίμνη της Καστοριάς, γνωστό και ως “Πινακίδα του Δισπηλιού”, ανατρέπει όλες τις “επίσημες” θεωρίες περί καταγωγής της γραφής από την Μεσοποτομία ή την Μέση Ανατολή και επιβεβαιώνουν τους αρχαίους Έλληνες συγγραφείς, ότι οι πρόγονοι μας, οι προϊστορικοί κάτοικοι της Ελλάδας, που αποκαλούμε Πελασγούς, είναι οι εφευρέτες της γραφής.

Όπως μπορείτε να δείτε και τα ίδια τα γράμματα της επιγραφής δείχνουν ότι από αυτά προήλθε το ελληνικό αλφάβητο και όχι φυσικά από τους Φοίνικες, όπως έγραψε μόνο ο Ηρόδοτος από όλους τους αρχαίους συγγραφείς και για κάποιο ανεξήγητο λόγο, η επιστημονική κοινότητα αποδέχτηκε τον ισχυρισμό ενός ενάντια σε όλους τους άλλους που είχαν αντίθετη άποψη και υποστήριζαν ότι το αλφάβητο όχι μόνο είναι ελληνικής προέλευσης, αλλά και ως εφευρέτες του αναφέρονται οι Έλληνες ήρωες Λίνος, Παλαμήδης κ.ά.

Δείτε τι γράφει η επιγραφή που βρέθηκε στη λίμνη της Καστοριάς:

Δείτε τι ανακάλυψε η NASA στην επιφάνεια του Άρη.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.

3 Σχόλια

  1. Δεν θα μπορούσα να μην εκφράσω τον άκρατο θαυμασμό μου για τις καταπληκτικές μπουρδολογίες των προλαλήσαντων χρυσαύγουλων οι οποίοι κλασσικά αφού το πήγαν από εδώ το πήγαν από κει κι αφού επικαλέστηκαν ‘πανεπιστημιακούς της εποχής’ μας εξήγησαν ότι οδηγός στην 5260+2013=7273 χρόνων πορεία του ευρήματος στο σήμερα ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ. Άντε τώρα κι οι δύο πίσω στη Α’ Δημοτικού να μάθετε ορθογραφία

  2. symfono me ton prolalisanta, aplos min katigoroume ton irodoto o opoios eipe oti se synomilia me aigyptious iereis tou ekmystureftikan oti oi ellines einai enas poly poly arhaios laos …. o irodotos k oi tote panepistimiakoi theorousan tin aigypto tin proti koitida politismou… omos oi idioi aigyptioi iereis edosan stous ellines ta protia…. k eipan oti oi ellines panta tha palimpaidizoun……. forever young….. oi syriza tha paixoun ton athlio rolo tous dystyhos…

  3. Μιά ακόμη πολύ ωραία παρουσίαση ενός θέματος που ενδιαφέρει όλους τους έλληνες. Μπράβο σας, αλλά πάλι κρίμα που δεν μπορούμε να το αντιγράψουμε.
    Τώρα σχετικά με τη θέση της ελληνικής (κυρίως) επιστημονικής κοινότητας, σε ότι αφορά την προέλευση του ελληνικού αλφαβήτου, (των λεγόμενων δηλαδή φοινικιστών), ο λόγος δεν είναι καθόλου ανεξήγητος.
    Από κτήσεως του νεο-“ελληνικού” κράτους, ο πνευματικός μισελληνισμός αναπτύσσοταν παράλληλα με την εδαφική ανάπτυξη της χώρας.
    Το κακό είναι ότι ενώ η χώρα σταμάτησε να αναπτύσσεται το 1947 με την προσάρτηση της Δωδεκανήσου, αυτός συνέχισε ακάθεκτος, και μετά τη μεταπολίτευση βρήκε πολιτική έκφραση, στις διάφορες κατά καιρούς μορφές πολιτικών σχηματισμών, που μας έδωσαν τελικά αυτό που σήμερα λέμε ΣΥΡΙΖΑ.
    Από τη μεταπολίτευση και μέχρι σήμερα, στις εκλογές των συνδικαλιστικών οργάνων του λεγόμενου πνευματικού κόσμου, (καθηγητές πανεπιστημίων κυρίως αλλά και άλλων “ελληνικών” πνευματικών ιδρυμάτων), ο ΣΥΡΙΖΑ, (με τις διάφορες μορφές του, τα 40 περίπου χρόνια), πιάνει ποσοστά της τάξεως του 75%.
    Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τον πνευματικό, (κυρίως σε ότι αφορά τη γλώσσα και την ιστορία μας), ευνουχισμό των ελλήνων, που όλοι γνωρίζουμε.
    Παρ’ όλη την πολύ μεγάλη επιτυχία που είχαν στον τομέα αυτό, εντούτοις οι έλληνες θέλεις από γνώση, θέλεις από ένστικτο, ποτέ δεν τους έδωσαν πολιτική δύναμη και επί 40 χρόνια, μιά τους έβαζαν στη βουλή και μιά τους έβγαζαν.
    Χρειάστηκε να έρθει ένας Γιωργάκης, να διαλύσει και να ξεπουλήσει τη χώρα, και μία γελοία τριανδρία, Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης) γιά να συνεχίσουν την καταστροφή, ώστε θυμωμένοι, απελπισμένοι και αγανακτησμένοι οι έλληνες πλέον, να χάσουν την ευθυκρισία τους και το ένστικτό τους, και να είναι έτοιμοι να δώσουν στους πνευματικούς δολοφόνους τους, την ευκαιρία να εξολοθρεύσουν τον ελληνισμό και βιολογικά.
    Αυτά σε ότι αφορά το ανεξήγητο της συμπεριφοράς του “ελληνικού” πνευματικού κόσμου.
    Το περισσότερο ανεξήγητο στο όλο θέμα είναι το γιατί ο Ηρόδοτος είπε ότι κατά τη γνώμη του, (ως εμοί δοκεί), το ελληνικό αλφάβητο ήταν φοινικικής προέλευσης. Εξέφρασε δηλαδή γνώμη και όχι γνώση, (χωρίς δηλαδή να παρουσιάσει αποδείξεις που να τεκμιριώνουν τη θέση του αυτή), κόντρα σε κάθε λογική ανάλυση του θέματος, και κόντρα στους άλλους ιστορικούς, σύγχρονούς του ή και μεταγενέστερους, που εκ των πραγμάτων αποδείχτηκε ότι είχαν δίκιο.
    Προσωπικά χωρίς να έχω καμία απόδειξη γι’ αυτό που λέω, δε θεωρώ καθόλου απίθανο, το έργο του Ηροδότου, όπως ίσως και άλλων αρχαίων ελλήνων συγγραφέων, όντας έρμαιο επί τόσους αιώες στα χέρια, κατά κύριο λόγο, ανθρώπων εχθρικών με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και την αρχαία ελληνική ιστορία, (καλή ώρα ότι συμβαίνει σήμερα με Ρεπούση και λοιπούς), πολύ πιθανόν να “πειράχτηκε”, σε κάποια σημεία. Γνώμη εκφράζω, όχι γνώση, το δεύτερο εξάλλου, εκ των πραγμάτων δε θα μπορούσα να το αποδείξω.

ΓΡΑΨΤΕ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Οι προσφορές συνεχίζονται. Δείτε 12+1 online καταστήματα με μεγάλες προσφορές:

  1. Public
  2. Κωτσόβολος
  3. E-shop
  4. ΑΒ Βασιλόπουλος
  5. e-Fresh.gr
  6. Μουστάκας
  7. DPAM
  8. Prince Oliver
  9. Funky Buddha
  10. Cosmos Sport
  11. Celestino
  12. Allazorevma.gr
  13. Aegean airlines