Ο καλύτερα αμειβόμενος Έλλην πολιτικός: μόνο 20 χιλιάδες τον μήνα

Ποιος είναι ο καλύτερα αμειβόμενος Έλληνας πολιτικός; Πώς αποκαλύφθηκε ότι παίρνει 20 χιλιάδες ευρώ τον μήνα;

Ευρωπαϊκό «αέρα» έχει η δήλωση περιουσιακής κατάστασης της Ευρωπαίας Επιτρόπου Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας, κυρίας Μαρίας Δαμανάκη, αφού ανακηρύσσεται μακράν η καλύτερα αμειβόμενη Ελληνίδα πολιτικός.

Σύμφωνα με τη δήλωση περιουσιακής κατάστασης του 2010, το ετήσιο εισόδημα της κυρίας Μαρίας Δαμανάκη ανήλθε στο ποσό των 258.665,34 ευρώ, καθώς ο μηνιαίος μισθός ενός επιτρόπου είναι της τάξης των 20.000 ευρώ. Το ποσό αυτό είναι υπερδιπλάσιο από τις αποδοχές Ελληνα πρωθυπουργού και τριπλάσιο από το μισθό του Ελληνα βουλευτή.

Βέβαια, τη δυναμική εικόνα που παρουσιάζουν τα εισοδήματα της κυρίας Μαρίας Δαμανάκη δεν καταγράφουν και οι τραπεζικοί λογαριασμοί της, μιας και η Ελληνίδα επίτροπος διαθέτει συνολικές καταθέσεις 17.604,22 ευρώ και 1.690 λιρών Αγγλίας.

Οσον αφορά στα ακίνητα, η κυρία Μαρίας Δαμανάκη έχει στην ιδιοκτησία της διαμέρισμα 153,70τμ στην Αθήνα και κατοικία 115τμ στην Πάρο, ενώ έχει ποσοστά ιδιοκτησίας σε πάρα πολλά αγροτεμάχια στην Κρήτη, τόπο καταγωγής της. Την χρονιά του 2010 η ίδια αγόρασε αυτοκίνητο 1.100 κυβικών εκατοστών αντί 11.200 ευρώ.

Η κυρία Μαρίας Δαμανάκη κοιτάζει αφ΄υψηλού και την εκπρόσωπο της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ, Τίνα Μπιρμπίλη, η οποία, με μηνιαίες αποδοχές 7.500 ευρώ, κινείται σε χαμηλότερα οικονομικά επίπεδα από την πρώην πρόεδρο του Συνασπισμού, αλλά σε κάθε περίπτωση εξωπραγματικά για τις αμοιβές του μέσου Ελληνα.

Διαβάστε ποιοι πολιτικοί στέλνουν τα παιδιά τους στο εξωτερικό για σπουδές αντί να στηρίζουν την Ελλάδα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.