Ποια άρθρα του νομοσχεδίου καταργούνται

Ποια άρθρα και ποιες διατάξεις του νομοσχεδίου καταργούνται; Τι παρατήρησαν τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση για το νομοσχέδιο;

Σε καταργήσεις ρυθμίσεων και άρθρων του νομοσχεδίου, έπειτα από παρατηρήσεις των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, οι οποίες δεν αποτελούν προαπαιτούμενες δράσεις για την εκταμίευση της δόσης του δανείου αν και είναι επείγουσες, προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Διευκρίνισε ότι οι διατάξεις που αφαιρούνται και σε καμία δεν είναι επισπεύδον το υπουργείο Οικονομικών θα εισαχθούν σε επόμενο νομοσχέδιο. «Στην πράξη δηλαδή υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας και λαμβάνουμε υπόψη τις παρατηρήσεις που διατυπώθηκαν και τα αποτελέσματα των διαβουλεύσεων μεταξύ των κομμάτων που συνιστούν την κυβέρνηση εθνικής ευθύνης», είπε ο κ. Σταϊκούρας και ανακοίνωσε ότι:

1. Καταργείται το άρθρο 23 που είναι ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας και αφορά τον τρόπο κατάθεσης αιτήσεων και τη μεταφορά εποπτείας στο Γραφείο Βιομηχανίας

2. Καταργείται το άρθρο 42 του νομοσχεδίου, που αφορά στην κατάργηση μεταβατικών εδρών πρωτοδικείων

3. Καταργείται το άρθρο 47 του νομοσχεδίου, που αφορά στην ενσωμάτωση διατάξεων οδηγίας 2010/45

4. Καταργείται το άρθρο 49 του νομοσχεδίου που αφορά στο πολεοδομικό γραφείο ΕΟΤ

5. Αποσύρθηκε ήδη το άρθρο 48 του νομοσχεδίου που αφορά την τροποποίηση του ν. 2523 του 1997 για ποινές παράβασης που θα ενταχθούν όλες στο Ποινολόγιο.

Διαβάστε ποιοι είναι οι νέοι φόρου που θα ματώσουν τους μισθωτούς με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.