Πτώση της Delhaize. Τριγμοί στον ΑΒ Βασιλόπουλο

Γιατί αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ο όμιλος Delhaize στον οποίο ανήκει και ο ΑΒ Βασιλόπουλος; Πώς αντιμετωπίζει την δυσοίωνη κατάσταση η ΑΒ Βασιλόπουλος;

Σοβαρά προβλήματα φαίνεται να αντιμετωπίζει στα Βαλκάνια ο Όμιλος Delhaize, στον οποίο ανήκει και η ΑΒ Βασιλόπουλος. Ασφαλώς, ο Κωνσταντίνος Μαχαίρας, εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Ομίλου Delhaize και διευθύνων σύμβουλος της ελληνικής εταιρείας, δεν είναι διόλου χαρούμενος για τις εξελίξεις στην μητρική εταιρεία.

Ανακοινώνοντας τα αποτελέσματα χρήσης του 2012, ο Όμιλος Delhaize αποφάσισε να εγκαταλείψει την Αλβανία, προχωρώντας σε πώληση του δικτύου του σε γειτονική χώρα έναντι μόλις 1.5000.000 ευρώ αντί 30.000.000 ευρώ και πλέον που ήταν η αξία της αγοράς του.

Μαύρα σύννεφα πάνω από την “ελληνική” ΑΒ Βασιλόπουλος που επιμένει να παρουσιάζει επενδυτικά πλάνα και πλασματικές προοπτικές, παρά τη δυσοίωνη πραγματικότητα…

Μηδαμινές διαθέσεις επένδυσης στα Βαλκάνια ανακοίνωσε η Delhaize Group, στην οποία ανήκει η ΑΒ Βασιλόπουλος, παράλληλα με τη δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων του 2012.

Ο βελγικός Όμιλος Delhaize στάθηκε ιδιαίτερα στην αγορά της Σερβίας που τη χαρακτήρισε μια αγορά με “χαμηλές αναπτυξιακές προοπτικές”. Η περιοχή των Βαλκανίων δεν φαίνεται να αποτελεί ένα φιλόξενο πεδίο για την Delhaize και απομένει να φανεί η επίδραση των αποφάσεων της κεντρικής διοίκησης στην ΑΒ Βασιλόπουλος, που παρουσιάζει ό,τι θέλει στους οικονομικούς συντάκτες για να κερδίσει το παιχνίδι των εντυπώσεων ενώ χάνει τη μάχη της αγοράς.

Μόνον αρνητικά θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς τα οικονομικά αποτελέσματα 2012 της Delhaize στα οποία εμφανίζεται μία απώλεια της τάξεως των 390.000.000 ευρώ η οποία δεν δικαιολογείται από πουθενά. Σε αντιδιαστολή με τα 15.000.000 ευρώ των αποζημιώσεων υψηλόβαθμων στελεχών που φαίνεται να έπιασαν τόπο.

Με αυτά τα αστρονομικά νούμερα παραμένει απορίας άξιον πως η ΑΒ Βασιλόπουλος παρακλάδι της βελγικής πολυεθνικής, επιμένει να μιλάει για ανάπτυξη και επενδύσει.

Δείτε Ποια γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ απολύει όσους απεργούν.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!