#

Συγκλονίζει η ιστορία των διδύμων που άλλαζαν χέρια επί μήνες

Ποια είναι η συγκλονιστική ιστορία των δύο δίδυμων κοριτσιών; Τι δήλωσε ο πρόεδρος των Γιατρών του κόσμου;

Σαν γραμμένη από την πένα του Ουγκό είναι η περίπτωση των δίδυμων μικρών κοριτσιών, ηλικίας μόλις πέντε μηνών, που έφτασαν την περασμένη Παρασκευή στα χέρια των «Γιατρών του Κόσμου».

Έπειτα από μια μεγάλη περιπέτεια, τα δύο δίδυμα μωρά παραδόθηκαν στη Μη Κυβερνητική Οργάνωση χωρίς χαρτιά, χωρίς όνομα και χωρίς πληροφορίες για την καταγωγή τους.

«Παιδιά- φαντάσματα, τα οποία δεν υπάρχουν για το κράτος» τα χαρακτηρίζει ο πρόεδρος των «Γιατρών του Κόσμου» Νικήτας Κανάκης, ο οποίος δηλώνει συγκλονισμένος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζουμε μια περίπτωση παιδιών χωρίς ταυτότητα, είχαμε άλλες τέσσερις μόλις τους τελευταίους δύο μήνες. Ωστόσο, είναι η πρώτη φορά που τα παιδιά αυτά είναι τόσο μικρά, μόλις λίγων μηνών» λέει ο Νικήτας Κανάκης.

Τα δύο δίδυμα κοριτσάκια είναι μάλλον αφγανικής καταγωγής και υπάρχουν διάφορες εκδοχές για τον λόγο που τα άφησε η μητέρα τους. Η επικρατέστερη ιστορία αναφέρεται σε μια μητέρα που φεύγει από την Ελλάδα για να αναζητήσει μια καλύτερη τύχη σε άλλη χώρα και τα αφήνει σε συγγενείς, οι οποίοι με τη σειρά τους δεν μπορούν να τα αναθρέψουν και τα παραδίδουν σε άλλους συμπατριώτες τους. Τα δύο μωρά καταλήγουν τελικά στα χέρια των «Γιατρών του Κόσμου» μέσω μιας μετανάστριας- ωφελούμενης από τη ΜΚΟ, η οποία είχε αναλάβει τη φροντίδα τους, αλλά δεν μπορούσε καν να τα ταΐσει.

«Εκτυλίσσεται σιγά-σιγά ένα κουβάρι για την ιστορία αυτών των παιδιών, ωστόσο ξέρουμε πολύ λίγα πράγματα» διευκρινίζει ο Νικήτας Κανάκης.

Ο ίδιος αναφέρεται σε ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα, «αυτό των παιδιών- φαντασμάτων, που δεν έχουν χαρτιά και δεν υπάρχουν για την Πολιτεία» αλλά και για ελλιπή προστασία των παιδιών στην Ελλάδα.

«Πιστεύω ότι υπάρχουν πολλές τέτοιες ιστορίες εκεί έξω. Και αυτά τα δύο δίδυμα κορίτσακια ήταν τυχερά που έφτασαν στα χέρια μας. Πόσα παιδιά είναι εκεί έξω που πνίγονται σε βάρκες ή πεθαίνουν σε φορτηγά» επισημαίνει.

Ο πρόεδρος των «Γιατρών του Κόσμου» κάνει λόγο για μια σειρά σοβαρών προβληματισμών που γεννιούνται με αφορμή αυτή την υπόθεση. «Δεν ξέρουμε τι παιδιά έχουμε στην Ελλάδα και τι ανάγκες έχουν. Δεν έχουμε κανένα πρόγραμμα, ώστε να βοηθήσουμε τις φτωχές γυναίκες που γεννούν στα μαιευτήρια και τα σπίτια. Επίσης, δεν ξέρουμε τι γίνεται με τα παιδιά των προσφύγων και σε τι συνθήκες ζουν» λέει και προσθέτει: «Πρέπει να ανοίξει η συζήτηση σε μια αυτιστική πολιτεία που δεν καταλαβαίνει ότι εκτός από τα μεγάλα πολιτικά ζητήματα, υπάρχουν και αυτά τα θέματα πολιτικής».

Τα δύο δίδυμα βρέφη, που φαίνονται πολύ καλά στην υγεία τους, θα μεταφερθούν σήμερα, με εισαγγελική εντολή, στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» και αφού εξεταστούν θα παραδοθούν στη συνέχεια στο Ίδρυμα Βρεφών «Μητέρα». Θα συνεχίσουν, ωστόσο, να βρίσκονται υπό την προστασία των «Γιατρών του Κόσμου» μέχρι να λήξει αίσια η περιπέτειά τους.

Δείτε το βίντεο που ετοίμασαν φίλοι για τα δίδυμα Χριστοφόρου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!