12χρονος Τζόζεφ Χολ: γιατί σκότωσε το Νεοναζί πατέρα του

Γιατί ο 12χρονος Τζόζεφ Χολ σκότωσε τον Νεοναζί πατέρα του;

Καταδικαστική απόφαση για ένα δωδεκάχρονο αγόρι τον Τζόζεφ Χολ το οποίο είχε δολοφονήσει πριν δύο χρόνια τον πατέρα του, ο οποίος ήταν δραστήριο μέλος νεοναζιστικής ομάδας, εξέδωσε σήμερα δικαστήριο της Καλιφόρνια.

Πρόκειται για μια δίκη που επικεντρώθηκε κυρίως στο αν το παιδί είχε κακοποιηθεί από το θύμα και αν ήταν σε θέση να διακρίνει το σωστό από το λάθος.

Ο Τζόζεφ Χολ, ο οποίος ήταν μόλις 10 ετών όταν πυροβόλησε τον πατέρα του Τζέφρι τον Μάιο του 2011, είναι πολύ πιθανό να σταλεί σε σωφρονιστικό ίδρυμα για ανηλίκους μέχρι να συμπληρώσει την ηλικία των 23 ετών.

Οι συνήγοροι του 12χρονου Τζόζεφ Χολ παραδέχονταν ότι το παιδί πυροβόλησε εξ επαφής τον πατέρα Τζέφρι Χολ ενώ αυτός κοιμόταν αλλά υποστήριζαν ότι δεν θα έπρεπε να θεωρηθεί ποινικά υπεύθυνο για το θάνατό του.

Η υπόθεση αυτή είχε συγκλονίσει τις ΗΠΑ, όχι μόνο επειδή ο Τζέφρι Χολ ήταν τοπικός υπεύθυνος του νεοναζιστικού Εθνικοσοσιαλιστικού Κινήματος, αλλά κι επειδή είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις που τόσο μικρά παιδιά σκοτώνουν τους γονείς τους.

Ο συνήγορός του, Μάθιου Χάρντι, είχε δηλώσει ότι το παιδί σκότωσε τον Χολ επειδή τον κακοποιούσε. Όμως ο αντεισαγγελέας του Ρίβερσαϊντ Μάικλ Σόκιο είπε ότι, παρά το νεοναζιστικό υπόβαθρό του, ο 32χρονος Τζέφρι Χολ ήταν στοργικός πατέρας και ότι η κατηγορία περί κακοποίησης ήταν παραπλανητική.

Σύμφωνα με τις εισαγγελικές Αρχές, το παιδί, που είχε άλλα τέσσερα αδέλφια, σκότωσε τον νεοναζί πατέρα του επειδή πίστευε ότι εκείνος σκόπευε να πάρει διαζύγιο από την Κρίστα Μακάρι, μητριά του Μάθιου.

Διαβάστε πώς 3χρονος σκότωσε τον πατέρα του.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.