Ποιες ελληνικές τράπεζες είναι υπέρ πτώχευσης Αγαπητού

Ποιες δύο ελληνικές γνωστές τράπεζες συμφώνησαν με την κίνηση της αλυσίδας ζαχαροπλαστείων Αγαπητός για πτώχευση;

Συμφώνησαν Εθνική Τράπεζα και Μarfin στην κίνηση που πραγματοποίησε η αλυσίδα ζαχαροπλαστείων Αγαπητός να καταθέσει αίτηση για Πτώχευση και Υποβολή Σχεδίου Ανασυγκρότησης στο πλαίσιο του άρθρου 107 του Πτωχευτικού Κώδικα (ν.3588/2007), όπως τουλάχιστον λένε έγκυρες πληροφορίες.

Η αίτηση θα εκδικαστεί στις 8 Μαρτίου του 2013 και όπως φαίνεται θα γίνει αποδεκτή από το Δικαστήριο. Ως εδώ καλά. Από την άλλη, όμως ακούγεται ότι στόχος του επιχειρηματία Αγαπητού είναι να την εξυγιάνει και εν συνεχεία να την πουλήσει σύμφωνα με τα όσα ακούγονται.

Η Αγαπητός Γαστρονομία ΑΕ, ανήκει στην οικογένεια του Δημητρίου Βαλογιώργη. Για να μπορέσει η Αγαπητός να επιβιώσει, ζητάει: Από τις τράπεζες να κουρέψουν τις απαιτήσεις τους κατά 30% και να δώσουν περίοδο χάριτος 18 μηνών. Από τις εταιρείες leasing να αναδιαρθρώσουν τα μισθώματα για 8 χρόνια και, περίοδο χάριτος 18 μηνών. Από τους προμηθευτές και λοιπούς πιστωτές να δεχθούν μείωση των απαιτήσεων κατά 50%.

Σήμερα η εταιρεία Αγαπητός, έχει έξι καταστήματα λιανικής: τρία στη Θεσσαλονίκη, δύο στην Αθήνα, ένα στο εμπορικό κέντρο Pantheon Plaza στη Λάρισα, ενώ μέσω franchising βρίσκεται σε Λευκωσία και Λεμεσό.

Δείτε ποια είναι τα ερωτηματικά που προκύπτουν από το αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 99 της Sprider.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!