Ο Χατζηνικολάου αγόρασε τον 902. Το deal του αιώνα

Ο Νίκος Χατζηνικολάου ολοκλήρωσε ένα deal που αν μη τι άλλο θα προκαλέσει συζήτηση. Ποιες οι λεπτομέρειες για την αγορά του 902;

Σύμφωνα με πληροφορίες ο σταθμός 902 πέρασε στα χέρια του Νίκου Χατζηνικολάου, με τίμημα που μόνο ευκαταφρόνητο δεν θα χαρακτηριζόταν, αφού ανέρχεται σε κάποια εκατομμύρια ευρώ (ακούγεται για 7 «μύρια».

Σύντομα το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο θα εξετάσει την υπόθεση 902, αλλά όχι όσον αφορά στην πώληση. Ο φάκελος περιλαμβάνει λεπτομέρειες για το φθινοπωρινό κλείσιμο του σταθμού και για τις απόπειρες πώλησης της συχνότητας (αφού ο σταθμός είχε κλείσει).

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το τελικό τίμημα της μεταβίβασης του 902 στον όμιλο REAL GROUP του Νίκου Χατζηνικολάου φέρεται να ανέρχεται σε 4,5 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 2,5 εκατ. θα καταβληθούν με τις υπογραφές και τα υπόλοιπα 2 εκατ. αργότερα.

Ωστόσο, η ηγεσία του ΚΚΕ έχει περιέλθει σε δύσκολη θέση καθώς τον περασμένο Σεπτέμβριο έσπευσε να κλείσει τον τηλεοπτικό σταθμό αφού απέλυσε όλους τους εργαζομένους σε αυτόν προκαλώντας από την πλευρά τους σφοδρές αντιδράσεις, επικαλούμενη ότι «παρά τις προσπάθειες που έγιναν το προηγούμενο χρονικό διάστημα, ώστε να μπορεί να λειτουργεί ο τηλεοπτικός σταθμός, αυτό είναι αδύνατο για οικονομικούς λόγους».

Μάλιστα είχε ενημερώσει σχετικώς όλα τα κομματικά όργανα καθώς και τα μέλη του ΚΚΕ για το ενδεχόμενο να σταματήσει η λειτουργία της τηλεόρασης με το αιτιολογικό ότι «η οικονομική κρίση έχει επιδράσει και στη λειτουργία όλων των ΜΜΕ, επιδρά και στον 902, ο οποίος ως μέσο προπαγάνδας του ΚΚΕ δέχτηκε την επίθεση των επιτελείων της άρχουσας τάξης».

Σύμφωνα με ορισμένους κομματικούς κύκλους η απόφαση για την πώληση του 902 είχε ληφθεί εξ αρχής, απλώς για λόγους ευνόητους δεν ανακοινώθηκε. Στο πλαίσιο αυτό έγιναν και οι μαζικές απολύσεις εργαζομένων ώστε η επιχείρηση να παραδοθεί στον αγοραστή «καθαρή» και κατόπιν αποφασίστηκε να κλείσει.

Διαβάστε γιατί ο Νίκος Χατζηνικολάου τα μάζεψε και έφυγε από τον Real fm.