Μυστήριο με λογαριασμό στην υπόθεση Παπακωσταντίνου

Γιατί δημιουργεί πολλά ερωτηματικά σε εισαγγελείς και δικαστές στην υπόθεση Παπακωσταντίνου , ο λογαριασμός που άνοιξε ο σύζυγος της ξαδέλφης του;

Πολλά ερωτηματικά δημιουργεί σε εισαγγελείς και δικαστές ο λογαριασμός με τον κωδικό «BUP: 9010138503.xls -ROSSONIS ANDREAS», ο αποκαλούμενος πλέον και λογαριασμός «της μίας ημέρας», που φαίνεται να άνοιξε το 2005 στην HSBC ο Ανδρέας Ρωσσώνης, σύζυγος της εξαδέλφης του πρώην Υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Μαρίνας Παπακωνσταντίνου.

«Το να ανοίγει ένας λογαριασμός σε κάποιον φορολογικό “παράδεισο” για ένα τόσο μικρό διάστημα ίσως να είναι κάτι που συνηθίζεται. Το να ανοίγει όμως για λίγες ώρες σε υποκατάστημα μιας μεγάλης τράπεζας στην Ελβετία, δημιουργεί πολλές απορίες» σημειώνουν. Γνώστες της διεθνούς τραπεζικής πρακτικής αναφέρουν ότι τέτοιες κινήσεις σε ορισμένες περιπτώσεις αφορούν μεταφορές «ύποπτων» χρηματικών ποσών, που για να «καλυφθούν» χρειάζονται το «κέλυφος» ενός μεγάλου τραπεζικού ιδρύματος.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς που χειρίζονται την υπόθεση του Παπακωσταντίνου έκαναν, με την συνδρομή ειδικών, «φύλλο και φτερό» όλους τους φακέλους που συνοδεύουν όχι μόνο τον λογαριασμό – «ερωτηματικό» αλλά και όσους συνοδεύουν αυτόν που διατηρούσε η έτερη ξαδέρφη του πρώην υπουργού, Ελένη, με τον σύζυγό της Συμεών Συκιαρίδη. Ο τελευταίος φαίνεται, έως την ημέρα που έγινε η υποκλοπή, να είχε υπόλοιπο 1,22 εκατ. δολάρια.

Έτσι έφτασαν να βρουν την συγγενική σχέση και να συνδέσουν τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου με τους εν λόγω λογαριασμούς. Ωστόσο, όπως σημειώνουν εισαγγελικές πηγές, προκειμένου να υπάρξει μια σαφής εικόνα, θα πρέπει οι Ελβετοί να μας δώσουν αναλυτικά τις κινήσεις των επίμαχων λογαριασμών, κάτι που απαιτεί αίτημα δικαστικής συνδρομής. Βέβαια, η Ελβετία θεωρεί ότι η λίστα αυτή είναι προϊόν υποκλοπής και ως εκ τούτου οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι ενδεχομένως να προβάλλουν εμπόδια. Ωστόσο, το ότι η υπόθεση απασχολεί πλέον και τη Βουλή η οποία επίσης μπορεί να υποβάλλει αίτημα δικαστικής συνδρομής, εκτιμούν ότι είναι ένας σοβαρός λόγος που μπορεί να κάμψει τις όποιες αντιρρήσεις των ελβετικών Αρχών.

Δείτε από ποιους ζήτησε ο Γιώργος Παπακωσταντίνου να μην υπογράψουν την προανακριτική του.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.