Πρόγνωση καιρού 24, 25, 26 Ιανουαρίου: άγριες καταιγίδες και χιόνια

Ποια είναι η πρόγνωση καιρού για τις 24, 25, 26 Ιανουαρίου; Πόσο θα πέσει η θερμοκρασία και ποια καιρικά φαινόμενα αναμένονται να πλήξουν την χώρα;

Επιδεινώνεται απότομα ο καιρός από το βράδυ της Τετάρτης 23 Ιανουαρίου, με ισχυρές βροχές και χιόνια σε όλη τη χώρα, όπως προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων στο οποίο αναφέρει χαρακτηριστικά πως η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από τα δυτικά με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και κατά περιόδους θυελλώδεις νοτιάδες στα πελάγη που θα φτάνουν μέχρι και τα 8 μποφόρ και σταδιακά θα επεκταθεί σ’ ολόκληρη τη χώρα. Η θερμοκρασία μάλιστα όπως αναφέρει η πρόγνωση καιρού από την ΕΜΥ, θα σημειώσει πτώση και οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί στα δυτικά, 4-5 μποφόρ και νοτιοδυτικοί στα ανατολικά, εντάσεως 5-7 μποφόρ.

Αναλυτικότερα η πρόγνωση καιρού για τις επόμενες μέρες θα είναι:

Καταιγίδες και χιόνια στις 24 Ιανουαρίου

Την Πέμπτη θα παρατηρηθούν νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες που θα ξεκινήσουν από το Ιόνιο πέλαγος, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο και θα επεκταθούν στις υπόλοιπες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα παρατηρηθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα πελάγη θα φτάνουν τοπικά τα 7. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει κάποια αξιόλογη μεταβολή. Στην Αττική, η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 11 και 14 βαθμούς Κελσίου.

Πτώση θερμοκρασίας στις 26 Ιανουαρίου

Την Παρασκευή θα παρατηρηθούν νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα. Χιονοπτώσεις θα υπάρξουν στα ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βορειοδυτικής χώρας. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά και νότια θα φτάνουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια. Στην Αττική, η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 9 και 12 βαθμούς Κελσίου.

Περαιτέρω πτώση θερμοκρασίας στις 26 Ιανουαρίου

Το Σάββατο προβλέπεται καιρός με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά και νότια, χιονοπτώσεις στα ορεινά, αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και βόρεια, βόρειοι – βορειοδυτικοί, εντάσεως 4-5 μποφόρ, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα βρεθεί σε πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Στην Αττική, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 ως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.