Sprider: ερωτηματικά για χρεοκοπία και άρθρο 99 της γνωστής φίρμας

Ποια είναι τα ερωτηματικά που προκύπτουν από το αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 99 της γνωστής φίρμας;

Με ανακοινώσεις τους στο Χρηματιστήριο γνωστοποίησαν την αίτηση υπαγωγής τους στο άρθρο 99 στις 8 Ιανουαρίου η Sprider Stores και η Χατζηιωάννου ΑΒΕΕ.

Στην ανακοίνωσή της η Sprider αναφέρει μεταξύ άλλων οτι η υποβολή της αίτησης κατέστη αναγκαία για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας της Εταιρίας, την εξασφάλιση των συμφερόντων των εργαζομένων της και την προστασία της έναντι των πιστωτών της.

Ωστόσο διαβάζοντας κάποιος την ανακοίνωση αναρωτιέται αμέσως

1) Για ποια προστασία των εργαζομένων μιλά, μήπως για αυτήν των 340 ευρώ που δίνει στους εξάωρους ή για τους παλιούς που έχουν φάει ένα haircut στο κεφάλι της τάξεως του 20%. Να μην πούμε δε για αυτούς που πλέον είναι απολυμένοι.

2) Γιατί η εταιρεία δεν περιμένει να πάρει την ασφάλεια πυρός από τις εταιρείες που είχαν ασφαλίσει τα γραφεία και τις αποθήκες της που κάηκαν πριν λίγο καιρό αντί του ποσού των 16 εκατ. ευρώ. Μήπως ξέχασε ότι πριν από λίγο καιρό οι βασικοί μέτοχοι διαρρήγνυαν τα ιμάτιά τους ότι η καταστροφική πυρκαγιά δεν ήταν πλεκτάνη τους -όπως ισχυρίζεται ο Εισαγγελέας- αλλά την έκαναν ταραχοποιοί. Άλλαξε κάτι;

Έτσι λοιπόν, o πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτης Λαζαρίδης αποφάσισε την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρίας ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ Α.Β.Ε.Ε. για τις 9 Ιανουαρίου 2013, μετά τη σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που έγινε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, σύμφωνα με την οποία η διοίκησή της κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στη διαδικασία εξυγίανσης κατ’ άρθρο 99 Ν. 3588/2007.

Σημειώνεται δε ότι η προσωρινή αναστολή των ανωτέρω μετοχών κρίνεται αναγκαία για την προστασία των επενδυτών, δεδομένου ότι δε διασφαλίζεται προσωρινά η ομαλή λειτουργία της αγοράς των μετοχών της εν λόγω εταιρείας.

Διαβάστε για το ποια γνωστή αλυσίδα καταστημάτων έκανε αίτηση πτώχευσης.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!