#

Ποια νοσήματα «φουντώνουν» από τα τζάκια

Ποια νοσήματα φουντώνουν από τα τζάκια; Τι προκαλεί στην υγεία η καύση των ξύλων από τα τζάκια;

Δίκτυο γιατρών στην Αττική που θα παρακολουθούν τα οξέα συμβάντα και τα επείγοντα περιστατικά τα οποία συσχετίζονται με την αιθαλομίχλη των τζακιών ενεργοποιεί ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ).

Αλλεργίες, ενόχληση στην κατάποση, παροξυσμικός βήχας, αναπνευστική δυσχέρεια, καρδιαγγειακά προβλήματα μπαίνουν στο «στόχαστρο» των γιατρών προκειμένου να αποτιμηθούν οι επιπτώσεις της σωματιδιακής ρύπανσης από τα τζάκια στην υγεία των πολιτών.

Σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) παθολόγοι, γενικοί ιατροί, παιδίατροι και πνευμονολόγοι θα καταγράφουν τα προσερχόμενα περιστατικά που προκαλεί η έκθεση των κατοίκων του λεκανοπεδίου στις «κόκκινες» τιμές των αιωρούμενων σωματιδίων που εκλύονται με την καύση ξύλων –και όχι μόνο – στις ξυλόσομπες και τα τζάκια. Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης έχει αναλάβει να παρακολουθεί την αρμόδια επιτροπή του ΕΚΕΠΥ.

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καλεί τους γιατρούς μέλη του που είναι στην πρώτη γραμμή της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας να καταγράφουν τα σχετιζόμενα περιστατικά. Με την παράλληλη καταγραφή από το ΕΚΕΠΥ των αντίστοιχων περιστατικών στα ΤΕΠ των δημόσιων και ιδιωτικών νοσηλευτικών ιδρυμάτων, και των εισαγωγών τους, θα υπάρχει συνολική αποτίμηση του προβλήματος», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΙΣΑ για τα τζάκια.

Διαβάστε πότε έρχεται στην Ελλάδα το νέο κύμα γρίπης και πώς να προφυλαχτείτε.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!