Cosmote, Vodafon, Wind: χαμηλότερες τιμές, προσφορές. Πόλεμος

Ποιες είναι οι χαμηλότερες τιμές και οι προσφορές στην κινητή τηλεφωνία από τις εταιρείες Cosmote, Vodafon, Wind;

Στα χαρακώματα βρίσκονται οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας Cosmote, Vodafon, Wind στην Ελλάδα, καθώς η κρίση “διώχνει” τους καταναλωτές που αναζητούν φθηνότερες επιλογές και συνήθως καταφεύγουν στην καρτοκινητή τηλεφωνία, όπου η πίτα αγγίζει το 1 δισεκ. ευρώ.

Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, Cosmote, Vodafon, Wind βιώνουν και αυτές την οικονομική κρίση, βλέποντας την πτώση των εσόδων τους να συνεχίζεται αδιάλειπτα τα τελευταία χρόνια. Έτσι και το 2012 ήταν μία δύσκολη χρονιά στην κινητή τηλεφωνία, καθώς οι καταναλωτές αναζητούν φθηνότερες επιλογές, αλλάζουν πακέτα σύνδεσης ή στρέφονται προς την καρτοκινητή τηλεφωνία.

Οι εταιρείες από την πλευρά τους βλέποντας την πτώση των εσόδων τους και την αλλαγή στις προτιμήσεις των καταναλωτών έχουν σπεύσει να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.

Cosmote, Vodafon, Wind σε χαμηλότερη τιμή

Σημαντική ήταν η διαπίστωση ότι οι καταναλωτές ζητούν χρόνο ομιλίας για όλα τα δίκτυα και όχι μόνο για τα δίκτυα στα οποία είναι πελάτες. Επιπλέον, επιδιώκουν να έχουν όσο περισσότερες υπηρεσίες σε όσο το δυνατόν χαμηλότερη τιμή. Με δεδομένο ότι η Cosmote διαθέτει σχεδόν το 51% της αγοράς, η Vodafone με 27,3% και η Wind με 21% έχουν περισσότερο δρόμο για να καλύψουν στην προσπάθειά τους να προσελκύσουν πελάτες.

Η μάχη για την καρτοκινητή τηλεφωνία – Μάχη για την πίτα των 1 δισεκ. ευρώ. Μάλιστα, η μεγάλη μείωση της τιμής των τελών τερματισμού κλήσεων προς όλα τα δίκτυα, σε 1,269 σεντς από 4,95 σεντς, που τέθηκε σε ισχύ στις αρχές του 2013 άνοιξε νέο μέτωπο για τις εταιρείες κινητής.

Τώρα δίνουν τη μάχη για τους χρήστες της καρτοκινητής, που αποτελούν το 40% της συνολικής αγοράς, ενώ ο τζίρος του συγκεκριμένου τομέα φτάνει το 1 δισεκ. ευρώ. Μάλιστα, καθώς ολοένα και περισσότεροι χρήστες επιλέγουν τα πακέτα της καρτοκινητής τηλεφωνίας, το ενδιαφέρον κορυφώνεται και οι προσφορές αυξάνονται.

Πρώτη άνοιξε το χορό η Wind, η οποία εδώ και δύο χρόνια προφέρει πακέτα καρτοκινητής με χρόνο ομιλίας προς όλα τα δίκτυα κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, μηνύματα προς το ίδιο δίκτυο και δώρο χρόνο πλοήγησης στο Διαδίκτυο.

Επιπλέον, τόσο η Wind όσο και η Vodafone έχουν τη δυνατότητα να συνδυάσουν τα συμβόλαια κινητής τηλεφωνίας με σταθερή τηλεφωνία και Ίντερνετ σε ένα κοινό πακέτο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.