To μυστηριώδες εγκαταλειμμένο νησί στην καρδιά της Νέας Υόρκης [φωτο]

Ποιο το μυστηριώδες εγκαταλειμμένο νησί στην καρδιά της Νέας Υόρκης; Ποια η ιστορία του; Δείτε φωτογραφίες.

Ανάμεσα στο Μανχάταν και το αεροδρόμιο LaGuardia βρίσκεται το νησί North Brother, ένα μικρό κομμάτι γης μέσα στο νερό. Σήμερα είναι έρημο αλλά η προϊστορία του είναι βαριά.

Το νησί εντοπίστηκε από το Fluctual, μια γκαλερί φωτογραφιών τις οποίες πήρε ο χρήστης BallSackFace και ανέβηκε στο Imgur.

Το νησί North Brother βρίσκεται στην Ανατολική Οχθη της Νέας Υόρκης ανάμεσα στο Queens και το Bronx. Αρχικά οι εγκαταστάσεις του χρησιμοποιήθηκαν για να φιλοξενήσουν ένα νοσοκομείο ενώ το 1885 εκτοπίστηκαν εκεί άνθρωποι που έπασχαν από τύφο και πανούκλα. Στη δεκαετία του ’50 το νησί μεταμορφώθηκε σε κέντρο αποτοξίνωσης για ηρωηνομανείς.

Το νησί North Brother εγκαταλείφθηκε το 1963. Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης έκλεισε τα νοσοκομεία και επιχείρησε να πουλήσει το νησί σε ιδιώτες επενδυτές. Δεν τα κατάφερε όμως γιατί το κόστος της ανακαίνισης, της μεταφοράς, της κατασκευής υπονόμων ή ο θόρυβος που έρχεται από το διπλανό αεροδρόμιο αποθάρρυναν τους αγοραστές. Η Πολιτεία σκέφτηκε να το μετατρέψει σε φυλακή αλλά και αυτό το σχέδιο απέτυχε.

Από τότε η φύση εκδικήθηκε τους ανθρώπους και κατέστρεψε σιγά-σιγά τις υποδομές που είχαν απομείνει. Πολλοί φωτογράφοι το επισκέφθηκαν και εμπνεύστηκαν από το μοναδικό του στοιχειωμένο στυλ. Ο ιστορικός Ian Ference ο οποίος πέρασε πολλά χρόνια να ενημερώνεται για τις εγκαταστάσεις του νησιού εξηγεί τη λατρεία του στο Business Insider:

«Το North Brother είναι ένα από τα σπάνια μέρη που δεν υπέφερε από βανδαλισμούς. Στη δεκαετία του ’70 οι νέοι του Bronx πήγαιναν να διασκεδάσουν εκεί γιατί δεν είχε αστυνομία αλλά μετά από διάφορα που συνέβησαν οι Αρχές αύξησαν τα μέτρα ασφαλείας και σήμερα δεν μπαίνεις χωρίς άδεια».

Δείτε φωτογραφίες απο το εγκαταλειμμένο νησί North Brother:

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.