Βραβεία Όσκαρ 2013 Υποψηφιότητες: τελευταίες προβλέψεις για θρίλερ

Ποιες ταινίες είναι υποψήφιες στα Όσκαρ 2013; Ποια είναι τα προγνωστικά για τα βραβεία Όσκαρ 2013;

Μετά από τους νικητές στα Όσκαρ 2012, σήμερα θα απονεμηθούν και τα βραβεία Όσκαρ 2013. Συνολικά δώδεκα υποψηφιότητες συγκεντρώνει η ταινία «Λίνκολν» του Στίβεν Σπίλμπεργκ για τη ζωή του πρώην προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ ακολουθεί η «Ζωή του Πι» του Ανγκ Λι με έντεκα υποψηφιότητες στα Όσκαρ 2013, όπως ανακοίνωσε η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου στην Καλιφόρνια.

Υποψήφιες για το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας στα Όσκαρ 2013 είναι εκτός από την ταινία «Λίνκολν» οι: «Η Ζωή του Πι» του Ανγκ Λι, «Οι Άθλιοι» του Τομ Χούπερ, «Επιχείρηση Αργώ» του Μπεν Άφλεκ, «Αγάπη» του Μίκαελ Χάνεκε, «Zero Dark Thirty» της Κάθριν Μπίγκελοου, «Οδηγός Αισιοδοξίας» του Ντέιβιντ Ο. Ράσελ, «Django, ο Τιμωρός» του Κουέντιν Ταραντίνο και «Τα Μυθικά Πλάσματα του Νότου», του Μπεν Ζάιτλιν.

Το μιούζικαλ «Οι Άθλιοι» συγκεντρώνει συνολικά 8 υποψηφιότητες, όπως και ο «Οδηγός Αισιοδοξίας», ενώ η ταινία «Επιχείρηση Αργώ» ακολουθεί με επτά υποψηφιότητες στα Όσκαρ 2013 και η «Zero Dark Thirty» με πέντε.

Πέντε υποψηφιότητες στα Όσκαρ 2013 συγκεντρώνει και η ταινία «Αγάπη», όπως και η ταινία «Django, ο Τιμωρός» και ακολουθεί με τέσσερις υποψηφιότητες η ταινία «Τα Μυθικά Πλάσματα του Νότου».

Στην κατηγορία Α’ Γυναικείου Ρόλου υποψήφια είναι για πρώτη φορά στην σταδιοδρομία της η 85χρονη Γαλλίδα ηθοποιός Εμανουέλ Ριβά για τον ρόλο της στην ταινία «Αγάπη», όπως και η Τζέσικα Τσαστέιν (Zero Dark Thirty), η Τζένιφερ Λόρενς (Οδηγός Αισιοδοξίας), η Ναόμι Γουότς (The Impossible) και η Κουβανζανέ Γουόλις (Τα Μυθικά Πλάσματα του Νότου).

Για το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου στα Όσκαρ 2013 υποψήφιοι είναι οι Ντάνιελ Ντέι-Λιούις (Λίνκολν), Μπράντλεϊ Κούπερ (Οδηγός Αισιοδοξίας), Χιου Τζάκμαν (Οι Άθλιοι), Χοακίν Φίνιξ (The Master) και Ντένζελ Ουάσινγκτον (Η Πτήση).

Για το Όσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας υποψήφιοι είναι ο Στίβεν Σπίλμπεργκ (Λίνκολν), o Μπεν Ζάιτλιν (Τα Μυθικά Πλάσματα του Νότου), ο Ανγκ Λι (Η Ζωή του Πι), ο Μίκαελ Χάνεκε (Αγάπη) και ο Ντέιβιντ Ο. Ράσελ (Οδηγός Αισιοδοξίας).

Υποψήφιες στην κατηγορία Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας είναι οι: «Αγάπη» (Αυστρία), «Kon-Tiki» (Νορβηγία), «No» (Χιλή), «Royal Affair» (Δανία) και «Η Μάγισσα του Πολέμου» (Καναδάς).

Αμέσως μόλις έγιναν γνωστές οι υποψηφιότητες για τα Όσκαρ, έπιασαν δουλειά τα γραφεία στοιχημάτων, καθώς έχουν ήδη ξεκινήσει οι πρώτες αποδόσεις για τους νικητές των βραβείων. Όπως είναι φυσικό, για το όσκαρ Α’ Ανδρικού ρόλου προηγείται ο Ντάνιελ Ντέι-Λιούις (Λίνκολν), ενώ για αυτό του Α’ Γυναικείου ρόλου επικρατέστερη φαίνεται πως είναι η Τζένιφερ Λόρενς (Οδηγός Αισιοδοξίας). Επίσης, για το όσκαρ σκηνοθεσίας προηγείται – σύμφωνα με τα γραφεία στοιχημάτων – ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, σκηνοθέτης της ταινίας «Λίνκολν».

Όσο για τα αουτσάιντερ των φετινών βραβείων, ο Μπράντλεϊ Κούπερ (Οδηγός Αισιοδοξίας) είναι ο ηθοποιός που φαίνεται λιγότερο πιθανό να κερδίσει το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου, ενώ στις γυναίκες η Κουβανζανέ Γουόλις (Τα Μυθικά Πλάσματα του Νότου). Για το Όσκαρ σκηνοθεσίας, αουτσάιντερ είναι ο Μπεν Ζάιτλιν (Τα Μυθικά Πλάσματα του Νότου).

Δείτε ποια τα αποτελέσματα στα Χρυσά Βατόμουρα 2013.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι.