Στον αέρα οι Πανελλήνιες εξετάσεις 2013

Γιατί η Πανελλήνιες εξετάσεις βρίσκονται στον «αέρα» μετά από το σχέδιο Αθήνα που έχει φέρει τα πάνω κάτω στις Πανελλαδικές;

Στην χώρα της ‘φαιδράς πορτοκαλέας’ ήταν θέμα χρόνου να συμβεί και αυτό! Στον αέρα, στην κυριολεξία, βρίσκεται η διαδικασία προετοιμασίας για τις πανελλήνιες εξετάσεις, καθώς οι … καρεκλοκένταυροι του Υπουργείου Παιδεία μαζί με την πολιτική του ηγεσία δεν ασχολούνται με το σημαντικό αυτό θέμα αλλά με το σχέδιο Αθήνα.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το Creteplus.gr κάθε Φεβρουάριο τις ημέρες αυτές βρισκόταν σε εξέλιξη από τους μαθητές της 3ης Λυκείου η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης-δήλωσης για την συμμετοχή στις πανελλήνιες 2013, καθώς επίσης των ειδικών μαθημάτων αλλά και των στρατιωτικών-αστυνομικών σχολών.

Συγκεκριμένα οι τελειόφοιτοι Λυκείου μέσα στο πρώτο 10ήμερο κάθε Φεβρουαρίου υπέβαλλαν ηλεκτρονικά την αίτηση δήλωση για τις πανελλήνιες 2013, ενώ πέρυσι εκτάκτως η διαδικασία αυτή είχε γίνει 10 με 25 Φεβρουαρίου (η διαδικασία είναι ανοιχτή για 15 ημέρες).

Το 2013 δεν υπάρχει καμία απολύτως πρόβλεψη για το πότε οι υποψήφιοι της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης θα υποβάλλουν την αίτηση-δήλωση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υψηλόβαθμο στέλεχος της δημόσιας εκπαίδευσης στο Ηράκλειο επικοινωνώντας χθες με το Υπουργείο Παιδείας για το τι μέλει γενέσθαι έλαβε την απάντηση ότι, «δεν έχουμε καμία ενημέρωση για το θέμα, γιατί όλοι ασχολούνται αποκλειστικά με το σχέδιο Αθήνα.

Όταν το υψηλόβαθμο στέλεχος του Ηρακλείου αντέτεινε ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να τιναχτούν στον αέρα οι πανελλήνιες 2013, για το λόγο ότι τα περισσότερα σχολεία πραγματοποιούν την πολυήμερη εκδρομή μετά τις 22 Φεβρουαρίου, εισέπραξε… σιγή ιχθύος από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής!

Έτσι δυο πράγματα μπορούν να συμβούν αν δεν κινητοποιηθεί άμεσα το Υπουργείο Παιδείας, ή να τιναχτούν στον αέρα οι πανελλήνιες 2013, ή οι πολυήμερες εκδρομές οι οποίες όμως ήδη έχουν πληρωθεί από τους καταπονημένους οικονομικά γονείς να μην πραγματοποιηθούν!

Δείτε πως το νέο σχέδιο Αθηνά επηρεάζει τις Πανελλήνιες 2013.