Νέο σχέδιο για Κύπρο συζητά το Eurogroup

Ποιο είναι το νέο σχέδιο για την Κύπρο που συζητάει το Eurogroup; Tι δηλώνει το Eurogroup σε σχέση με τις εξελίξεις στην Κύπρο;

Το Eurogroup είναι έτοιμο να συζητήσει με τις κυπριακές αρχές μια νέα πρόταση την οποία οι κυπριακές αρχές θα πρέπει να παρουσιάσουν το συντομότερο δυνατόν αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Ευρωζώνης Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά την τηλεδιάσκεψη της Ευρωζώνης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης. “Το Γιούρογκρουπ πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη προκειμένου να εξετάσει τις εξελίξεις στην Κύπρο. Το Eurogroup δηλώνει έτοιμο να συζητήσει με τις κυπριακές αρχές το πρoσχέδιο μιας νέας πρότασης την οποία περιμένει να παρουσιάσουν οι κυπριακές αρχές το συντομότερο δυνατό.

Το Eurogroup θα είναι στην συνέχεια, επί τη βάση της ανάλυσης της Τρόικα η οποία θα πρέπει να υλοποιηθεί, έτοιμο να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις για ένα πρόγραμμα προσαρμογής με σεβασμό στις παραμέτρους που καθορίστηκαν νωρίτερα από το Eurogroup. Μετά την ολοκλήρωση αυτών των διαπραγματεύσεων οι κυπριακές αρχές θα πρέπει να αρχίσουν το νομοθετικό έργο επί των πτυχών αυτής της συμφωνίας. Επαναβεβαιώνει επίσης τη σημασία για πλήρη εγγύηση των καταθέσεων κάτω των 100.000 ευρώ στην ΕΕ.

Τα κράτη μέλη της ευρωζώνης εξακολουθούν να είναι έτοιμα να στηρίξουν το κυπριακό λαό στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες και δηλώνουν έτοιμα να διασφαλίσουν τη σταθερότητα της ευρωζώνης συνολικά”, αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του.

Δεν υπάρχει φόβος για τις καταθέσεις στις κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα, τόνισε κατηγορηματικά ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης του Εurogroup.

Δείτε τι δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς για το Eurogroup.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.