Τρομοκρατημένοι οι γιατροί από νέο φονικό ιό

Ποιος είναι ο νέος φονικός ιός που έχει προκαλέσει τον θάνατο 11 ανθρώπων όπως αποκάλυψε νέα έρευνα; Tι ανακοινώθηκε για τον εν λόγω ιό;

Ολοένα και αυξάνονται οι θανατηφόρες ασθένειες για τον άνθρωπο. Μέχρι στιγμής, ο ιός έχει προκαλέσει τον θάνατο 11 ανθρώπων, με το World Health Organisation να ανακοινώνει πως αναμένονται πολλοί ακόμη θάνατοι, μέχρι να βρεθεί τρόπος αντιμετώπισής του.

Νέα έρευνα αποκάλυψε πως ο ιός , σε αντίθεση με τον SARS, προσβάλει πολλά διαφορετικά όργανα του ανθρώπινου σώματος, σκοτώνοντας γρήγορα τα κύτταρα.

Μιλώντας στην εφημερίδα South China Morning Post, ο μικροβιολόγος Yuen Kwok-Yung τόνισε πως, εφόσον ο ιός μεταλαχθεί περαιτέρω, ενδέχεται να αποτελέσει μία θανατηφόρο πανδημία.

«Μπορεί να αποδειχθεί πιο επικίνδυνος από τον SARS, ο οποίος επηρεάζει πολύ λιγότερα κύτταρα του οργανισμού. Αυτός ο ιός , ωστόσο, έχει την ικανότητα να επιτίθεται σε πολλά όργανα του σώματος, και σκοτώνει πολύ γρήγορα τα κύτταρα» προειδοποίησε ο Yuen.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων, ο φονικός ιός αναπτύχθηκε στις νυχτερίδες, με τις εναλλακτικές υποθέσεις να κάνουν λόγο για μαϊμούδες, γουρούνια ή λαγούς.

Δείτε τι εντόπισαν επιστήμονες για το δηλητήριο μέλισσας που καταστρέφει τον ιό HIV.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε πώς να διαγνώσετε και να προλάβετε τον καρκίνο.