Λίστα Λαγκάρντ: γυναίκα υπεράνω υποψίας “καρφώνουν” οι καταθέσεις

Πώς η πρόσβαση του ΣΔΟΕ στις καταθέσεις των φορολογούμενων Ελλήνων θα βοηθήσει στον έλεγχο της λίστας Λαγκάρντ;

Η on line πρόσβαση στις καταθέσεις των τραπεζών εκτιμάται ότι θα λύσει τα χέρια των ελεγκτών του ΣΔΟΕ που έχουν επιφορτιστεί με τον έλεγχο της λίστας Λαγκάρντ.

Αρμόδια στελέχη του ΣΔΟΕ εκτιμούν ότι έως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα έχει ολοκληρωθεί η διασταύρωση καταθέσεων και φορολογικών δηλώσεων των συγγενών του πρώην υπουργού Γ. Παπακωνσταντίνου και ακολουθούν σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι έλεγχοι για τη σύζυγο του πρώην υπουργού Γ. Παπαντωνίου, Ρ. Κουράκου, και τη Μ. Παντελή, το όνομα της οποίας αποτυπώνεται στη λίστα δίπλα σε κατάθεση ύψους 550 εκατ. δολαρίων.

Όπως εκτιμά αρμόδιο στέλεχος, «σε ένα τετράμηνο θα έχουν ανοίξει οι τραπεζικοί λογαριασμοί και των 2.062 φορολογουμένων. Αν μας ενισχύσουν με προσωπικό σε έξι μήνες θα έχει ολοκληρωθεί ο πλήρης έλεγχος πόθεν έσχες για όλους».

Για τα «βαριά» ονόματα της λίστας Λαγκάρντ, στελέχη του ΣΔΟΕ τηρούν επιφυλακτική στάση για το κατά πόσον θα αποκαλυφθεί τελικά φοροδιαφυγή. Όπως λένε, «συνήθως έχουν τέτοια λογιστήρια που ξέρουν πώς να κρύψουν τα λεφτά, χωρίς βέβαια αυτό απαραίτητα να σημαίνει ότι δεν μπορεί να προδοθούν».

Σε αντιδιαστολή, εκτιμούν ότι θα βρεθούν μεγάλα ψάρια πίσω από ονόματα φαινομενικά αδιάφορα. Μια πιθανή τέτοια περίπτωση φαίνεται να δένει με καταγγελία που έφτασε την Τετάρτη στο ΣΔΟΕ.

Η καταγγελία -η οποία διαβιβάστηκε απευθείας στο γραφείο του οικονομικού εισαγγελέα- «καρφώνει» γυναίκα που περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ και φέρεται να συντόνιζε κύκλωμα μίζας στο Δημόσιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις αρχές του έτους το ΣΔΟΕ έχει υποδεχθεί 6.500 καταγγελίες, ενώ πέρυσι συνολικά δέχθηκε 17.000 καταγγελίες. Μάλιστα, μετά τη δημοσιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ, πληροφορίες αναφέρουν ότι το τηλεφωνικό κέντρο καταγγελιών 1517 πήρε φωτιά.

Διαβάστε πώς το ΣΔΟΕ θα σκανάρει της καταθέσεις και θα έχει απευθείας πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!