Αναστασιάδης: “Παραιτούμαι, αποχωρώ, πάμε για εκλογές”. Θρίλερ

Ποιες είναι οι δραματικές εξελίξεις στις Βρυξέλλες με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Ανααστασιάδη και το Eurogroup; Τι κατέστησε σαφές ο Αναστασιάδης;

Δραματικές εξελίξεις στις Βρυξέλλες λίγο πριν την έναρξη του Eurogroup. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης κατέστησε σαφές, σύμφωνα με πληροφορίες, στους ευρωπαίους επισήμους, με τους οποίους συναντήθηκε ενόψει της έκτακτης συνόδου του Eurogroup, ότι δεν αποδέχεται συμφωνία, η οποία θα προβλέπει ότι η Τράπεζα Κύπρου θα φορτωθεί τα εννέα δισ. ευρώ, τα οποία έλαβε η Λαϊκή από τον ΕLA, όπως επιμένει στην θέση αυτή η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ , Κριστίν Λαγκάρντ.

Αν επιμείνετε παραιτούμαι από πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και πάμε για εκλογές, φέρεται να διαμήνυσε ο Νίκος Αναστασιάδης στους ευρωπαίους και τα στελέχη του ΔΝΤ.

Εξάλλου, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου δήλωσε σε τηλεοπτική συζήτηση ότι αναλόγως της απόφασης στο Eurogroup θα πρέπει να συνέλθει αύριο ή τις επόμενες μέρες η Βουλή.

Ο κ. Προδρόμου είπε ότι, αν η απόφαση δεν είναι θετική, «τότε θα πρέπει επειγόντως να γίνει σχεδιασμός για να εκτυπωθεί κυπριακή λίρα». Πρόσθεσε ότι με τις ρυθμίσεις, που απαιτεί η τρόικα, θα διαλυθεί η κυπριακή οικονομία.

Δείτε σε ποιον εκτόξευσε καρέκλα ο εξοργισμένος πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.