Τα 3 ανταλλάγματα που ζητά η Ρωσία από την Κύπρο για το δάνειο. Σκληρό πόκερ

Ποια τα 3 ανταλλάγματα που ζητά η Ρωσία από την Κύπρο για να της χορηγήσει το δάνειο;

Πρόσβαση στο φυσικό αέριο της Κύπρου, φέρεται να ζητάει η Μόσχα για να παραχωρήσει το δάνειο, το οποίο από το περασμένο καλοκαίρι έχει ζητήσει η Λευκωσία, σύμφωνα με το newsit Κύπρου. Στο δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται πληροφορίες, σημειώνεται πως η Ρωσία βάζει ως όρο για οικονομική βοήθεια, 20% στη διαχείριση του Φυσικού Αερίου.

Υπογραμμίζεται όμως πως το πιο σημαντικό είναι πως η Ρωσία ζητάει και ανεφοδιασμό των πολεμικών της πλοίων από το Μαρί και των πολεμικών της αεροπλάνων από το αεροδρόμιο της Πάφου “Ανδρέας Παπανδρέου”.

Επίσης, σύμφωνα με το ίδιο πάντα δημοσίευμα, το υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας σκοπεύει να συνδυάσει τo δάνειο στην Κύπρο με την αποκάλυψη εκ μέρους των κυπριακών αρχών, των στοιχείων των ιδιοκτητών ρωσικών εταιρειών, που ιδρύθηκαν στο νησί, όπως ανάφερε σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Κommersant.

Ο Ρώσος βουλευτής και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικής Πολιτικής, Καινοτόμου Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας της Δούμα, Μιχαήλ Γεμελιάνοφ σε συνάντηση με τον Γιώργο Λιλλήκα εξήγησε ότι οι σχετικές αποφάσεις με τη χορήγηση δανείου λαμβάνονται από το υπουργείο Εξωτερικών και στη συνέχεια η υπόθεση πάει στην Κρατική Δούμα, η οποία αποφασίζει αν θα τις επικυρώσει ή όχι.

«Θα συμβάλουμε, ώστε το δάνειο να είναι ρωσικό, γιατί είναι κατανοητό ότι το ρωσικό δάνειο είναι πιο ευνοϊκό από εκείνο του ΔΝΤ, γιατί δεν θέτουμε κάποιους οικονομικούς όρους για την παραχώρησή του, δεν ορίζουμε κάποια συγκεκριμένη πολιτική, όπως συμβαίνει τώρα με την Ελλάδα» είπε και πρόσθεσε πως το ΔΝΤ ακολουθεί εξαιρετικά μονομερή πολιτική έναντι της Ελλάδας.

Διαβάστε πώς η Ρωσία θα εκδικηθεί τη Γερμανία για την Κύπρο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.