Γιατί κινδυνεύουν περισσότερο οι καταθέσεις στη Γερμανία

Γιατί κινδυνεύουν περισσότερο οι καταθέσεις στη Γερμανία; Τι πραγματικά συμβαίνει με τις γερμανικές τράπεζες και ποιοι είναι οι σκοποί της Γερμανίας;

Πανικοβλήθηκαν οι κεφαλαιούχοι στην Αθήνα και αλλού, από την αισχρή απόφαση της επιβολής «κουρέματος», επί των καταθέσεων στην Κύπρο. Δεν έχουν λόγους να ανησυχούν, ακόμα τουλάχιστον.

Διότι οι τράπεζες στο Λουξεμβούργο δεν είναι εμπορικές είναι επενδυτικές (ισχύει το Τ+3) και, κυρίως, είναι Γερμανικές, Ολλανδικές, Γαλλικές.

Οι Γερμανοί δεν μπορούν να «πυροβολήσουν» τα πόδια τους, διαλύοντας δικές τους τράπεζες, αν και κανείς δεν μπορεί ποτέ να ξέρει.

Αν το Λουξεμβούργο προσέφευγε στον δανεισμό τότε ο υπουργός Οικονομικών Σοϊμπλε θα τους έδειχνε επίσης τον δρόμο της απωλείας.

Το Βερολίνο λοιπόν πέτυχε τους στόχους του, αλλά κατάστρεψε έναν ολόκληρο λαό. Και ποιοι ήταν στόχοι; Ο πρώτος ήταν, τα ρωσικά χρήματα καθώς είχε πληροφορίες από τις μυστικές υπηρεσίες ότι, τα κεφάλαια των Ρώσων αυξάνονταν υπέρμετρα. Δεύτερος στόχος, και ίσως κρισιμότερος ήταν να καταλάβουν οι Ιταλοί και να μην κουνούν το «δάκτυλο» για μια πιθανή έξοδο από ευρώ.

Από το τελευταίο, δεν αποκλείεται να εξέλθουν οι Κύπριοι, όπως προβλέπουν έγκυροί αναλυτές που έχουν γνώση των δεδομένων. Όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση η έξοδος αποτελεί μια επιλογή για τους Κύπριους που δεν μπορεί να αποκλειστεί, εφόσον μελετηθεί.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης το απέκλεισε, αλλά μετά 6 μήνες ποιος μπορεί να το εμποδίσει, αν οι συνέπειες της παραμονής είναι βαρύτατες.

Ποιός, όμως, μπορεί να αποκλείσει ακόμα και την έξοδο των Γερμανών από το ευρώ, όταν καταστρέφουν τις οικονομίες της Ευρώπης εν μια νυκτί; Αφού η Ευρώπη πλήρωσε ακριβά την Ανατολική Γερμανία, και η Γερμανία έχει καταστρέψει τις οικονομίες στο Νότο γιατί να μην εκπληρωθεί το πεπρωμένο: Η Γερμανία να βρεθεί ξανά στον δρόμο της Βαϊμάρης. Διότι αν επιστρέψουν στο μάρκο, πως θα είναι οι συνθήκες μετά από 5 χρόνια; Αν λ. χ η Deutsche Bank προχωρήσει στις προβλέψεις 600 εκατ. ευρώ που έχει λάβει για στεγαστικά στις ΗΠΑ, τι λέτε να συμβεί; Η Τράπεζα θα είναι στον «αέρα» και χαράς ευαγγέλια για τους απανταχού σορτάκηδες. Τα λεφτά κινδυνεύουν περισσότερο στη Γερμανία.

Δεν επιχαίρουμε όπως κάνουν οι Γερμανοί με την Ελλάδα, αλλά ο πληθωρισμός και η καταστροφή που τρέμουν είναι πιο εύκολος εκτός ευρώ, για οικονομίες όπως η Γερμανική.

Διαβάστε ποιοι εξαιρούνται από το κούρεμα των καταθέσεων στην Κύπρο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.