Πώς εγκλωβίστηκαν 34 εκ. δολάρια από τις μίζες του Άκη στην Κύπρο

Πώς το αστρονομικό ποσό των 34 εκ. δολλαρίων από τις μίζες του Τσοχατζόπουλου εγκλωβίστηκε στην Κύπρο;

Μυστικά ταξίδια στην Κύπρο με μαύρες βαλίτσες Samsonite γεμάτες εκατομμύρια, συναντήσεις σε σουίτες του «Χίλτον» και της «Μεγάλης Βρετανίας», αναφορές σε πρόσωπα που «έσβησαν» κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ραντεβού σε υπόγεια ελβετικών τραπεζών και βεβαίως πολλές off shore εταιρείες, μέσα από τις οποίες γινόταν το ξέπλυμα του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Όλα αυτά και άλλα πολλά είπε στην αφήγησή του σε Κύπριους ανακριτές ο Νικόλαος Ζήγρας, σύμφωνα με τον οποίο στο παιχνίδι του ξεπλύματος των μιζών από τους πυραύλους TOR-M1, βασικοί παίχτες ήταν ο ίδιος ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος και ο πρώην υπουργός της Κύπρου Ντίνος Μιχαηλίδης.

Ο τελευταίος ήταν ο λόγος για τον οποίο ταξίδεψαν μέχρι την Αθήνα οι Κύπριοι ανακριτές αλλά όπως είναι φυσικό και αναμενόμενο αυτός τα αρνείται όλα και έχει καταθέσει ήδη μήνυση στο κ. Ζήγρα για συκοφαντική δυσφήμιση, αναφέρει σήμερα το «Πρώτο θέμα».

Όπως και να έχει πάντως, ο κ. Ζήγρας στην κατάθεσή του είπε ότι ο κ. Μιχαηλίδης κατέθεσε σε επιταγές 24 εκ. δολάρια στη Morgan Stanley της Ελβετίας ενώ 8 εκ. δολάρια κατατέθηκαν από τον κ. Μιχαηλίδη στην Credit Lyonais χώρια τα μετρητά που κυκλοφορούσαν σε μαύρες βαλίτσες και από τα οποία θυμάται μόνο 400.000.

Δείτε το σπίτι του Άκη Τσοχατζόπουλου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.