#

Οι προκλητικές αμοιβές των σωτήρων της Ευρώπης

Ποιοι οι προκλητικοί μισθοί όλων των Ευρωπαίων αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Δείτε τη φωτογραφία με τον πίνακα.

Την ώρα που η ανεργία στην ευρωζώνη σκαρφαλώνει επίσημα το 27% και τα λουκέτα και η ύφεση απειλούν να πνίξουν τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου, οι σωτήρες της Ένωσης εξακολουθούν να αμείβονται με ποσά που είναι πέρα από κάθε φαντασία!

Και αν στην Ελλάδα καταργούνται επιδόματα γάμου, τριετίες, bonus, οι εμπνευστές των σκληρών πολιτικών λιτότητας συνεχίζουν να παίρνουν μισθούς άνω των 10.000 ευρώ το μήνα!

Φανταστείτε πως ένας ανώτερος υπάλληλος της Κομισιόν, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ή του Ευρωκοινοβουλίου με 2 παιδιά κερδίζει τον μήνα «καθαρά» 12.500 ευρώ μετά από 4 χρόνια υπηρεσία!!! Αν πρόκειται για διευθυντή, εκεί τα πράγματα αλλάζουν προς το καλύτερο, καθώς ο μηνιαίος μισθός τους φτάνει έως και τις 16.500 ευρώ!

Ακολουθεί λίστα με τους μισθούς των Eυρωπαίων αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης έτσι όπως τους παρουσίασε η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt:

Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο κερδίζει σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της ΕΕ περίπου 298.500 ευρώ τον χρόνο.

Οι ετήσιες αποδοχές του προέδρου της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι αγγίζουν τα 370.000 ευρώ τον χρόνο.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρώπης, Χέρμαν Βαν Ρομπάι κινείται στα ίδια επίπεδα με τον Μπαρόζο, δηλαδή 298.500 ευρώ τον χρόνο.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς λαμβάνει… μόλις 206.200 ευρώ τον χρόνο.

Η Βρετανίδα Επίτροπος Εξωτερικών Υποθέσεων και Ασφαλείας, Κάθριν Άστον λαμβάνει 281.200 ευρώ σε ετήσια βάση.

Όσο για τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, οι μεικτές ετήσιες αποδοχές του ανέρχονται σε 324.000 ευρώ.

Διαβάστε ποιος ο κατώτατομς μισθός στην Ευρώπη.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!