Ποιοι φοιτητές και πώς μπορούν να κάνουν μετεγγραφή

Ποιοι φοιτητές και πώς μπορούν να κάνουν μετεγγραφή; Από σήμερα εως πότε θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν αίτηση μετεγγραφής;

Από σήμερα Τετάρτη 10 Απριλίου έως και την Παρασκευή 26 Απριλίου θα μπορούν οι φοιτητές για μετεγγραφή να υποβάλουν τις σχετικές αιτήσεις τους.

Μάλιστα οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές δε θα έχουν τη δυνατότητα τροποποίησης ή ανάκλησης της αίτησης μετεγγραφής, αφού την έχουν υποβάλει.

Η μεταφορά της θέσης πραγματοποιείται μόνο από Πανεπιστήμιο σε Πανεπιστήμιο ή από ΤΕΙ σε ΤΕΙ διαφορετικής πόλης, αντίστοιχης Σχολής ή Τμήματος, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο».

Ποιοι φοιτητές έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης μετεγγραφής:

Οι επιτυχόντες που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις (Μάιος-Ιούνιος 2012) και των οποίων το κατά κεφαλήν οικογενειακό εισόδημα, δεν υπερβαίνει τις 7.500 ευρώ ή τις 15.000 ευρώ για Ειδικές κατηγορίες που προβλέπονται στο άρθρο 34 παρ 19α (Ν. 4115/2013).

Η διαδικασία υποβολής της αίτησης μετεγγραφής:

Η αίτηση μετεγγραφής υποβάλλεται ηλεκτρονικά. Για την ηλεκτρονική αίτηση, ο υποψήφιος που επιθυμεί τη μεταφορά της θέσης επιτυχίας του, προσέρχεται σε οποιαδήποτε Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, επιδεικνύοντας το Δελτίο Αστυνομικής του Ταυτότητας /Διαβατήριο (ταυτοποίηση), προκειμένου να δημιουργήσει Προσωπικό Κωδικό Ασφαλείας.

Με τον Προσωπικό Κωδικό Ασφαλείας και τον 8-ψηφίο Κωδικό Πανελληνίων Εξετάσεων υποβάλλεται η αίτηση ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του ΥΠΑΙΘΠΑ.

Δείτε πώς θα γίνουν οι μετεγγραφές σε ΑΕΙ-ΤΕΙ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2023 στις Πανελλήνιες 2023.