Έπιασε πάτο ο χρυσός; Σε πανικό η Goldman Sachs

Ποιες οι ενέργειες της Goldman Sachs για να σταματήσει την κατρακύλα του χρυσού; Τι συμβούλεψε τους πελάτες της;

Κλείνει η Goldman Sachs τη σύσταση short που είχε δώσει για το χρυσό, με την οποία ουσιαστικά συμβούλεψε τους πελάτες της να πουλήσουν το πολύτιμο μέταλλο, λίγο πριν από την τεράστια “βουτιά” του.

Η τράπεζα πρότεινε στους πελάτες της να αρχίσουν να ποντάρουν στην πτώση του χρυσού στις 10 Απριλίου, υποβαθμίζοντας τη βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη τιμή στόχο, την ώρα που οι τιμές άγγιζαν τα 1.588 δολάρια ανά ουγκιά.

Στις 12 Απριλίου, ο χρυσός ξεκίνησε τη χειρότερη 2ήμερη πτώση του από τότε που ξεκίνησε η διαπραγμάτευση των συμβολαίων του πολύτιμου μετάλλου στη Νέα Υόρκη.

Ο αναλυτής του οίκου, Jeffrey Currie, ήταν ένας από τους λίγους που εντόπισαν την αλλαγή της τάσης στην αγορά του χρυσού, από την οποία μερικοί από τους διασημότερους μεγαλοεπενδυτές έχασαν δισ. δολάρια.

Σήμερα, με τις τιμές στα επίπεδα των 1.418 δολαρίων, η Goldman Sachs κλείνει το short trade στο χρυσό. Οι short θέσεις είναι αυτές στις οποίες ο επενδυτής ποντάρει στην πτώση μιας μετοχής, ενός εμπορεύματος κοκ, πουλώντας το και ελπίζοντας ότι θα μπορέσει να το επαναγοράσει σε χαμηλότερη τιμή αργότερα, ώστε να βάλει στην “τσέπη” τη διαφορά.

“Περιμένουμε περαιτέρω πτώση στις τιμές του χρυσού, λόγω των συνεχιζόμενων εκροών στα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF) καθώς η αποφασιστικότητα για την κατοχή χρυσού από τους επενδυτές μειώνεται, καθώς και εξαιτίας των προβλέψεων των οικονομολόγων μας για εκ νέου επιτάχυνση της αμερικανικής ανάπτυξης, αργότερα μέσα στο έτος”, σημειώνουν οι αναλυτές της Goldman Sachs.

Διαβάστε γιατί η Γερμανία αγοράζει μανιωδώς χρυσό.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.