NASA: πώς σβήνει ο ήλιος το 2013

Τι κατέγραψαν οι επιστήμονες της NASA από τη δραστηριότητα του Ήλιου; Πώς φαίνεται να σβήνει ο Ήλιος το 2013;

Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα μια εντυπωσιακή εικόνα του Ήλιου την οποία κατέγραψε την Τρίτη το διαστημικό παρατηρητήριο SDO που μελετά το μητρικό μας άστρο. Η εικόνα αποκαλύπτει την ηρεμία που επικρατεί στον Ήλιο σε ορισμένες περιοχές του οποίου μάλιστα δε φαίνεται να υπάρχει οποιαδήποτε δραστηριότητα.

Το φαινόμενο διαρκεί μεγάλο χρονικό διάστημα, γεγονός που έχει εκπλήξει τους επιστήμονες οι οποίοι προσπαθούν να κατανοήσουν τι ακριβώς συμβαίνει, αφού αυτή την εποχή ο Ηλιος θα έπρεπε να βρίσκεται σε κατάσταση πλήρους δραστηριότητας.

Oι επιστήμονες της NASA εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το γεγονός ότι η δραστηριότητα του Ήλιου βρίσκεται σε υφεσιακή κατάσταση καθώς ο Ήλιος εμφανίζει κατά κανόνα έναν περίπου 11ετή κύκλο δραστηριότητας, κατά τον οποίο τα φαινόμενα στην επιφάνειά του εντείνονται και στη συνέχεια υποχωρούν.

Το πλέον χαρακτηριστικό σημάδι της περιόδου μεγάλης δραστηριότητας είναι η αύξηση του αριθμού των ηλιακών κηλίδων που εμφανίζονται στην επιφάνεια του μητρικού μας άστρου.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των επιστημόνων, το 2013 ταυτίζεται με το σημείο του περιοδικού αυτού κύκλου όπου η δραστηριότητα του άστρου θα είναι στο μάξιμουμ. Όμως, μέχρι σήμερα, ο Ήλιος παρουσιάζει φέτος ελάχιστη δραστηριότητα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.