Νέο δημόσιο: το χρονοδιάγραμμα για τις απολύσεις, προσλήψεις

Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για το νέο δημόσιο; Τι δήλωσε ο Αντώνης Μανιτάκης για τις απολύσεις και τις προσλήψεις;

Ολοκληρώθηκε το κρίσιμο Συμβούλιο Μεταρρύθμισης στο Μέγαρο Μαξίμου, στο οποίο συμμετείχαν κορυφαίοι υπουργοί. Μάλιστα ο Αντώνης Μανιτάκης έδωσε το χρονοδιάγραμμα για την επόμενη μέρα στο νέο Δημόσιο και τις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων.

“Ολοκληρώνεται η πρώτη φάση και αρχίζει η δεύτερη φάση που είναι η πιο κρίσιμη και αποφασιστική” τόνισε ο Αντώνης Μανιτάκης.

“Θα την εκτελέσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο”, ήταν η απάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην υποχρέωση που ανέλαβε η κυβέρνηση απέναντι στην τρόικα να απολυθούν έως το τέλος του 2013, συνολικά 4.000 δημόσιοι υπάλληλοι και ένα μεγάλο μέρος από αυτούς αρκετούς μήνες νωρίτερα.

“Μέχρι τέλος Ιουνίου θα είναι έτοιμο το σχέδιο για το νέο Δημόσιο» επεσήμανε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο οποίος υπογράμμισε πως “μειώθηκε ο όγκος των διοικητικών μονάδων απο 40% μέχρι 50%”.

Σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις, ο Αντώνης Μανιτάκης τόνισε ότι “Είναι ανάγκη να περάσουμε από τους ποσοτικούς στους ποιοτικούς στόχους και να ανανεώσιμε το στελεχιακό δυναμικό.

Για κάθε αναγκαστική αποχώρηση, θα γίνεται μία πρόσληψη. Η διαδικασία θα αρχίσει αμέσως μετά τις πρώτες απολύσεις. Αυτή τη στιγμή, περιμένουν περίπου 10.000 διοριστέοι από το ΑΣΕΠ για να διοριστούν”

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Αντώνη Μανιτάκη για το νέο δημόσιο και τις απολύσεις και τις προσλήψεις:

Διαβάστε ποιοι 1800 δημόσιοι υπάλληλοι θα απολυθούν μετά το Πάσχα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.