Αίσχος. Έκλεβαν φαγητό ασθενών στο Σισμανόγλειο. Πώς το έβγαζαν εκτός

Τόνοι κλεμμένων τροφίμων εξαφανίστηκαν από τα ράφια του Σισμανόγλειου νοσοκομείου μέσα σε 1 μήνα. Τι έδειξε το πόρισμα του νοσοκομείου και πως έβγαζαν τα τρόφιμα έξω.

Περίπου 750 κιλά κρέατος και μεγάλες ποσότητες τυριών έκαναν φτερά από τις 28/10 έως τις 28/11 από το πλέον “νοσοκομείο-κορμός” Σισμανόγλειο , σύμφωνα με την εφημερίδα “Ελευθεροτυπία”. Τα κονδύλια για τη σίτιση είναι περιορισμένα, όπως και οι αγορές, και οι ελλείψεις δεν μπορούν να αντικατασταθούν.

Όπως μαρτυρά πόρισμα του Σισμανόγλειου νοσοκομείου, η διοίκηση του νοσοκομείου μετά τη διαπίστωση διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, εξετάζοντας συνολικά 6 υπαλλήλους του νοσηλευτικού ιδρύματος, για να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη και ποιος επωφελήθηκε από την κλοπή. Εξετάζεται και το ενδεχόμενο να έχουν εμπλακεί και άτομα εκτός νοσοκομείου, μιας και είναι πιθανό τα τρόφιμα αυτά με τη βοήθεια μεσαζόντων να μεταπωλούνταν σε επιχειρήσεις ή σε άλλες πηγές.

Οι δράστες έβγαζαν τα τρόφιμα από τις αποθήκες με οχήματα, καθώς οι αποθηκευτικοί χώροι συνορεύουν με το γκαράζ.

Από τον έλεγχο όμως φάνηκε πως το πάρτι δεν είχε τελειωμό: βρέθηκε ότι δεν έκλεβαν μόνο τα τρόφιμα, αλλά είχαν βρει έναν τρόπο να υπερχρεώνουν το νοσοκομείο με προϊόντα, τα οποία στη συνέχεια αφαιρούσαν, εξέδιδαν δηλαδή υπερτιμολογημένα έγγραφα, ώστε να μπορεί να καλυφθεί η διαφορά από τη μεγάλη έλλειψη τροφίμων.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν μάρτυρες στο πόρισμα: “Από παρακολούθηση τιμολογίων και δελτίων αποστολής παρατηρήθηκε ότι η αξιακή τους εικόνα ήταν για ένα μήνα και όχι για 15 ημέρες”.

Διαβάστε γιατί εκκενώσαν άμεσα θάλαμο ασθενών στο Σισμανόγλειο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.