Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις του ΙΚΑ

Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις του ΙΚΑ; Ποια είναι η ηλεκτρονική εφαρμογή για ΑΜΚΑ-ΑΦΜ του ΙΚΑ που μπορούν να πληροφορηθούν οι συνταξιούχοι;

Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ γνωστοποιεί ότι λόγω των ειδικών αργιών στις 29/3/2013 και 1/4/2013 (Πάσχα Καθολικών) δεν πραγματοποιούνται διατραπεζικές συναλλαγές οπότε δεν μπορούν να καταβληθούν οι συντάξεις μέσω του συστήματος πληρωμών ΔΙΑΣ, καθώς δεν λειτουργεί λόγω αργίας το σύστημα TARGET2.

Κατά συνέπεια, η πληρωμή παροχών ασθένειας με πίστωση τραπεζικού λογαριασμού που ήταν καθορισμένη για την 1/4/2013, θα γίνει στις 4/4/2013.

ΙΚΑ: η ηλεκτρονική εφαρμογή για ΑΜΚΑ-ΑΦΜ

Εν τω μεταξύ, από Δευτέρα 1 Απριλίου, λειτούργησε η ειδική εφαρμογή στην ιστοσελίδα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, στην οποία με την καταχώρηση του Αριθμού Μητρώου (ΑΜΑ), οι συνταξιούχοι θα μπορούν να πληροφορηθούν αν έχουν πρόβλημα με κάποιο στοιχείο (ΑΜΚΑ ή και ΑΦΜ) και ποιο στοιχείο θα πρέπει να πιστοποιηθεί.

Η εφαρμογή αποσκοπεί στη διευκόλυνση των συνταξιούχων και την αποφυγή της ταλαιπωρία με την προσέλευσή τους στα υποκαταστήματα, στα οποία τις τελευταίες μέρες έχει προκύψει σοβαρό πρόβλημα.

Διαβάστε την μεγάλη απάτη σε βάρος του ΙΚΑ με επιδόματα-μαιμού.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.