Ποια 17 επαγγέλματα ανοίγουν. Απελευθέρωση

Ποια είναι τα 17 επαγγέλματα που ανοίγουν; Ποιες ρυθμίσεις αναμένεται να ανακοινώσουν για την απελευθέρωση αγορών και 17 επαγγελμάτων;

Εντολή να προχωρήσει άμεσα η συγκρότηση του φορολογικού νομοσχεδίου και να ξεκινήσει η εφαρμογή των όσων προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο, που ψηφίστηκε πρόσφατα, σε ό,τι αφορά την απελευθέρωση αγορών και επαγγελμάτων, έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

Οι υπουργοί Οικονομικών και Ανάπτυξης αναμένεται να ανακοινώσουν τις ρυθμίσεις που θα γίνουν προκειμένου για την απελευθέρωση αγορών και 17 ακόμη επαγγελμάτων, μεταξύ των οποίων και κάποια για τα οποία θα υπάρξουν ορισμένες βελτιωτικές ρυθμίσεις, καθώς το «άνοιγμα» που υπήρξε σε προγενέστερο χρόνο γι’ αυτά δεν απέδωσε τα αναμενόμενα.

Στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο Οικονομικών προχωρεί τώρα, με βάση τα όσα προβλέπονται στο τελευταίο πολυνομοσχέδιο,σε νέο γύρο απελευθέρωσης και άρσης περιορισμών σε 17 ακόμη επαγγέλματα, στους κλάδους ορκωτών εκτιμητών, φοροτεχνικών, των λαϊκών αγορών, αρτοποιείων, κτηνιάτρων, ξεναγών και των ΚΤΕΛ.

Ταυτόχρονα για λόγους δημοσίου συμφέροντος καθιερώνονται περιορισμοί σε κλάδους, όπως οι αρχαιοπώλες, συλλέκτες και συντηρητές έργων τέχνης, ενώ ρυθμίσεις προς την κατεύθυνση της απελευθέρωσης θα υπάρξουν για τις αγορές μεταφοράς, διακίνησης και εμπορίας πετρελαιοειδών, για τα προνοιακά ιδρύματα του ιδιωτικού τομέα, τους κρεοπώλες, εμπόρους όπλων και ναυαγοσώστες.

Στην κυβέρνηση πιστεύουν πως η απελευθέρωση αγορών και επαγγελμάτων και εφόσον μειωθούν οι τιμές κυρίως στην παροχή υπηρεσιών, θα βοηθήσει και στην προσέλκυση επενδύσεων, κάτι που επισήμανε χθες ο Κ. Χατζηδάκης, σημειώνοντας πως «προσπαθούμε με σύστημα και μεθοδικότητα να κάνουμε τη χώρα φιλική στην επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις».

Επαγγέλματα με μεγάλους περιορισμούς στην αδειοδότηση

Δικηγόροι
Δικηγορικές εταιρείες
Συμβολαιογράφοι – Συμβολαιογραφικές Εταιρείες
Δικαστικοί επιμελητές
Μηχανικοί – Αρχιτέκτονες
Εταιρείες μηχανικών
Ιατροί – Οδοντίατροι
Ιδιωτικές κλινικές
Κέντρα αποθεραπείας και αποκατάστασης
Οδηγοί ταξί
Επιβατηγά ταξί δημόσιας χρήσης
Δημόσιες επιβατικές μεταφορές με λεωφορεία
Ιδιωτικά σχολεία
Ίδρυση φροντιστηρίου
Ίδρυση Κέντρου Ξένων Γλωσσών
Ιδιωτικά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης
Κέντρα μεταλυκειακής εκπαίδευσης
Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών (ΕΕΣ)
Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ)
Αρτοποιοί
Παραγωγοί πωλητές λαϊκών αγορών

Διαβάστε τι άλλο συζητήθηκε μεταξύ των άλλων στην σύσκεψη του Σαμαρά για την απελευθέρωση επαγγελμάτων.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.