#

Γιατί είναι νόμιμη η επιστράτευση των εκπαιδευτικών

Γιατί είναι νόμιμη η επιστράτευση των εκπαιδευτικών που ψηφίστηκε και επίσημα από την κυβέρνηση; Διαβάστε το νόμο του Συντάγματος.

H απόφαση για επιστράτευση των καθηγητών είναι απολύτως νόμιμη χάρη στον νόμο 3536/7 για την πολιτική προστασία που επιτρέπει προληπτικά μέτρα προστασίας του δημοσίου συμφέροντος.

Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, υπέγραψε, το Σάββατο, την απόφαση για την επιστράτευση όλων των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης η οποία θα τεθεί σε ισχύ από τις 12 το μεσημέρι της 15ης Μαΐου.

Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες και φωνές για αντισυνταγματικότητα του μέτρου, από το Μέγαρο Μαξίμου, επισημαίνουν ότι η απόφαση είναι απολύτως νόμιμη χάρη σε ένα «παραθυράκι» του νόμου 3536/7 για την πολιτική προστασία που επιτρέπει προληπτικά μέτρα για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος.

«Είναι ένας νομικά ορθός τρόπος και η κίνηση αυτή είναι πολιτικά επιβεβλημένη» δηλώνουν συνεργάτες του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος με την απόφαση αυτή θέλησε να δώσει τέλος στα σενάρια «ομηρίας» των μαθητών και των οικογενειών τους σε περίπτωση που η ΟΛΜΕ προχωρούσε σε απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στις εξετάσεις.

Το σκεπτικό της απόφασης είναι το εξής: « Είναι επιτακτική ανάγκη αποτροπής των απειλούμενων δυσμενών συνεπειών από την προταθείσα, με την από 10 Μαΐου 2013 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΜΕ, εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία την 17η Μαΐου 2013, πρώτη ημέρα διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων του σχολικού έτους 2012−2013 και από κάθε άλλη προταθησόμενη ή κηρυχθησόμενη εντός της περιόδου διεξαγωγής των εξετάσεων αυτών και μέχρι την ολοκλήρωση τους».

Επίσης στο προεδρικό διάταγμα επισημαίνονται και η «σημαντική διαταραχή στην κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας» όπως και οι σοβαροί κίνδυνοι από την ενδεχόμενη απεργία για τη δημόσια τάξη και την υγεία των υποψηφίων στις ανωτέρω εξετάσεις, αιφνιδίως, επτά ημερολογιακές ημέρες πριν από την διεξαγωγή τους.

Στην ΟΛΜΕ ψάχνουν τρόπο να μην παραλάβουν τα φύλλα πορείας.

Διαβάστε τι θα γίνει με τις Πανελλήνιες 2013.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!