Eurovision 2013: Δεύτερη η Ελλάδα. Βαθμολογία, Αποτελέσματα

Δείτε αναλυτικά τη βαθμολογία της Ελλάδας στον ημιτελικό και τελικό της Eurovision 2013. Ποιες χώρες μας έδωσαν βαθμούς και πόσους;

Μεγάλη εμφάνιση έκαναν οι Koza Mostra και o Αγάθωνας για την Ελλάδα στη Eurovision 2013, καθώς κατέκτησαν τη δεύτερη θέση στον ημιτελικό!

Σύμφωνα με τη βαθμολογία που ανακοινώθηκε αμέσως μετά τον μεγάλο τελικό, πρώτο στον δεύτερο ημιτελικό ήρθε το Αζερμπαϊτζάν με 139 βαθμούς, ενώ δεύτερη με 121 βαθμούς ήταν η Ελλάδα. Η Ελλάδα κατάφερε μάλιστα να ξεπεράσει τη Νορβηγία που μάζεψε μόνο 120 βαθμούς στον ημιτελικό. Στον τελικό βέβαια, η Νορβηγία, υποβοηθούμενη από τους υπόλοιπους Σκανδιναβούς γείτονες της, κατετάγη τέταρτη, ενώ η Ελλάδα έκτη.

Στον μεγάλο τελικό, το πρώτο 12αρι στη Eurovision 2013 το πήρε η Ελλάδα από τον Άγιο Μαρίνο. Τους 10 βαθμούς της η Αλβανία τους έδωσε στους Κόζα Μόστρα και τον Αγάθωνα και μόλις έναν βαθμό η Ολλανδία. Επτά βαθμούς πήρε η Ελλάδα από την Αυστρία, οκτώ από το Ηνωμένο Βασίλειο και δώδεκα φυσικά από την αγαπημένη Κύπρο.

Μεγάλη βαθμολογία πήρε η Ελλάδα στη Eurovision 2013 από τις χώρες των Βαλκανίων με πρώτη τη Βουλγαρία που μας έδωσε ένα γενναιόδωρο 7άρι. Μάυρη σελίδα για τη Σερβία που δεν έδωσε ούτε έναν βαθμό στην Ελλάδα. Δέκα βαθμούς πήραμε από τη Ρωσία, τέσσερις από τη Μάλτα έξι από τη Γερμανία, έξι από τη Δανία, οκτώ από το Μαυροβούνιο, τέσσερις από τα Σκόπια, δώδεκα βέβαια από την Κύπρο, πέντε από την Κροατία.

Έναν βαθμό πήρε η ελληνική συμμετοχή από την Ουγγαρία, επτά από τη Ρουμανια και ένα 4άρι ήρθε από το Αζερμπαιτζάν. Με ένα «γεια σου Ελλάδα» ο παρουσιαστής της Αρμενίας έδωσε οκτώ βαθμούς στην Ελλάδα, ενώ η Ιταλία μας φιλοδώρησε με ένα ωραιότατο 7άρι.

Δείτε αναλυτικά τη βαθμολογία και τα αποτελέσματα της Ελλάδας στον τελικό και τον ημιτελικό της Eurovision 2013:

Δείτε το βίντεο της Ελλάδας στον τελικό της Eurovision 2013, καθώς και τη νικήτρια Δανία.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι.