#

Πέθανε η γνωστή ηθοποιός Νίκη Τριανταφυλλίδη

Από τι πέθανε η παλιά πρωταγωνίστρια του ελληνικού κινηματογράφου, Νίκη Τριανταφυλλίδη; Ποιες οι ταινίες που συμμετείχε;

Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός και πρωταγωνίστρια σε πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, Νίκη Τριανταφυλλίδη, σε ηλικία 71 ετών. Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας ενώ, όπως η ίδια είχε εξομολογηθεί σε συνέντευξή της, είχε μεγάλη δυσκολία να μετακινηθεί και παρέμενε απομονωμένη στο σπίτι της. Τους τελευταίους, μάλιστα, ρόλους της στο θέατρο τους έπαιξε καθισμένη σε αναπηρική πολυθρόνα.

Η ηθοποιός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1942 και ήταν κόρη του συνθέτη Πάνου Τριανταφυλλίδη. Αποφοίτησε από τη δραματική σχολή του Εθνικού θεάτρου και του Πέλλου Κατσέλη, ενώ η πρώτη της εμφάνιση στο σανίδι ήταν το 1963, στο έργο «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα».

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Θεάτρου Συνόλου και της Πολιτιστικής Κίνησης, ενώ τη δεκαετία του ’90 ίδρυσε το Θέατρο «Τριανταφυλλίδη» στη πλατεία Βάθη.

Το 1970 κέρδισε το βραβείο σκηνοθεσίας στο φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, για την ταινία μικρού μήκους «Συνηθισμένο μου όνειρο». Τιμήθηκε ακόμα με το βραβείο «Μαρίκα Κοτοπούλη» και στο φεστιβάλ Ιθάκης.

Έπαιξε στον «Αστραπόγιαννο» στο πλευρό του Νίκου Κούρκουλου, στη «Μοίρα ενός αθώου» με τον Πέτρο Φυσσούν, στις «Όμορφες Μέρες», στην «Ευρυδίκη» και σε πολλές ακόμα.

Δίδαξε στις δραματικές σχολές του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και του Πέλλου Κατσέλη. Ήταν σύζυγος του ηθοποιού Κώστα Νεσσάρη με τον οποίο απέκτησε μια κόρη.

Διαβάστε από τι πέθανε η Πόπη Χασιώτη.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!