Πανελλήνιες 2013 Μαθηματικά, Αρχαία: Θέματα, Λύσεις, Βάσεις 2013

Στο κατακόρυφο η αγωνία καθώς στα Αρχαία Ελληνικά και στα Μαθηματικά κατεύθυνσης διαγωνίζονται οι μαθητές-υποψήφιοι φοιτητές στις Πανελλήνιες 2013.

Οι Πανελλήνιες 2013 συνεχίζονται με το μάθημα των Αρχαίων στη Θεωρητική Κατεύθυνση και στο μάθημα των Μαθηματικών στη Θετική και Τεχνολογική Κατεύθυνση. Οι εξετάσεις ξεκινούν στις 8:30 το πρωί και θα διαρκέσουν τρεις ώρες.

Το fimes.gr για άλλη μία χρονιά στο πλευρό των υποψηφίων αναρτά αμέσως όλα τα θέματα και τις προτεινόμενες λύσεις καθώς και συμβουλές, προτάσεις και οτοδήποτε ενδιαφέρει τον υποψήφιο στις Πανελλήνιες 2013. Την ίδια στιγμή, ήδη έχουν ξεκινήσει οι διορθώσεις των γραπτών και οι πρώτες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2013.

Τόσο τα ίδια τα θέματα, όσο και οι πρώτες διορθώσεις των γραπτών από τους καθηγητές, οδηγούν στα πρώτα συμπεράσματα για το που θα κυμανθούν οι βάσεις 2013.

Για τις θεωρητικές επιστήμες πάντως, πιο σαφή συμπεράσματα θα μπορούν να βγουν μετά και την αυριανή εξέταση των υποψηφίων στα Αρχαία Ελληνικά.

Οι Οικονομικές σχολές ενδέχεται να σημειώσουν πτώση, βάσει των επιδόσεων των υποψηφίων στα απαιτητικά θέματα στα Μαθηματικά.

Για την Ιατρική, παρά τα προβλήματα της Φυσικής και των Μαθηματικών, η Βιολογία αναμένεται να «σπρώξει προς τα πάνω» τις βάσεις 2013.

Οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι οι βάσεις 2013 για τις σχολές Ψυχολογίας και Νομικής θα σημειώσουν κατακόρυφη άνοδο, ενώ μικρότερη άνοδο θα σημειώσουν οι βάσεις των ιατρικών σχολών.

Οι παιδαγωγικές σχολές δεν αποτελούν πλέον πόλο έλξης για τους υποψηφίους όπως γίνονταν παλαιότερα λόγω του «παγώματος» προσλήψεων στα δημόσια σχολεία και νηπιαγωγεία και για το λόγο αυτό δεν αναμένεται άνοδος των βάσεων 2013.

Οι μαθητές πρόκειται να εξεταστούν την Τετάρτη σε Λατινικά, Χημεία, Ηλεκτρολογία και Ανάπτυξη Εφαρμογών, ενώ η διαδικασία των Πανελληνίων θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 31 Μαΐου με τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

Διαβάστε όλα τα θέματα-απαντήσεις στις Πανελλήνιες 2013 και τις τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2013.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!